Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
22.4 C
Athens
ΑρχικήTravelAirbnb: Η πολιτική ακύρωσης για τις κρατήσεις Χριστουγέννων. Ποιες περιπτώσεις καλύπτονται και...

Airbnb: Η πολιτική ακύρωσης για τις κρατήσεις Χριστουγέννων. Ποιες περιπτώσεις καλύπτονται και ποιες όχι

Η απαγόρευση στις μετακινήσεις από νομό σε νομό που όπως όλα δείχνουν θα παραταθούν και στις γιορτές λόγω του γενικευμένου lockdown «πάγωσαν» κάθε σκέψη για χριστουγεννιάτικες διακοπές αν και πριν το lockdown πολλοί ήταν εκείνοι που είχαν σπεύσει από τον Οκτώβριο να κάνουν κρατήσεις σε ξενοδοχεία σε δημοφιλείς κυρίως χειμερινούς ελληνικούς προορισμούς με την ελπίδα ότι τα Χριστούγεννα θα είχαν ένα είδος… κανονικότητας!

Όπως όλα δείχνουν θα περάσουμε και τα Χριστούγεννα, όπως το Πάσχα, σπίτι και πολύ οικογενειακά. ‘Αλλωστε πολλά είναι τα καταλύματα που λόγω τις κατάστασης δεν λειτουργούν ενώ και τα καταλύματα τύπου Airbnb μένουν κλειστά.

- Advertisement -

Φέτος τα Χριστούγεννα λοιπόν θα είναι διαφορετικά για όλους στο πλαίσιο της ανάσχεσης του κορονοϊούμε τους πολίτες να καλούνται να μείνουν στο σπίτι. Τι γίνεται οπότε με όσους είχαν κάνει ήδη κρατήσεις για τις γιορτές;

Το χτύπημα για τους επαγγελματίες του τουρισμού είναι τεράστιο αλλά από την άλλη προκύπτει επιπλέον το θέμα του τι θα συμβεί με τις προκαταβολές ή και με τις εξοφλήσεις στις οποίες είχαν προχωρήσει αρκετοί σε καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης, τύπου Airbnb.

Lockdown: Ποια καταστήματα και πότε θα ανοίξουν τελικά για τις γιορτές – Αυστηροί όροι για το άνοιγμα!

Είναι γεγονός ότι η πανδημία έχει φέρει τα πάνω κάτω στη λειτουργία αλλά και την πολιτική ακύρωσης των ξενοδοχείων και ακόμα περισσότερο των Airbnb.

Το μεγαλύτερο μέρος των ιδιοκτητών καταλυμάτων Airbnb, από τις αρχές της πανδημίας έχουν προβεί σε επιλογή πολιτικής ακύρωσης, δηλαδή «ευέλικτες» κρατήσεις, μη κλειδωμένες που μπορούν να ακυρωθούν ανάλογα με το χρονικό διάστημα που έχει επιλέξει ο εκάστοτε διαχειριστής.

Airbnb ακυρώσεις Χριστουγέννων

Οι επιλογές στις πολιτικές ακύρωσης

Οι περισσότεροι διαχειριστές έχουν επιλέξει τη δυνατότητα ακύρωσης ακόμη από 4 ημέρες έως και 24 ώρες πριν την άφιξη και την επιστροφή εξ ολοκλήρου του κόστους διανυκτέρευσης. Η προμήθεια υπηρεσιών δεν επιστρέφεται παρά μόνο αν ο επισκέπτης ακυρώσει εντός της περιόδου δωρεάν ακύρωσης για την κράτησή του.

Παράλληλα, αν ο επισκέπτης ακυρώσει την κράτηση λιγότερες από 24 ώρες πριν την ημερομηνία άφιξης, τα χρήματα για την πρώτη διανυκτέρευση δεν επιστρέφονται.

Κορονοϊός: Πώς αισθάνονται οι άνθρωποι για τα ταξίδια; Τι αναφέρουν στοιχεία έρευνας σε 18 χώρες!

Επίσης, δεν είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες που είχαν επιλέξει πολιτικής ακύρωσης – «μη επιστρέψιμη τιμή», ιδιαίτερα όταν πρόκειται για περιπτώσεις που έχουν προβεί σε μεγάλες εκπτώσεις σε σχέση με την αρχική ζητούμενη τιμή ημερήσιας μίσθωσης.

Εφόσον ο επισκέπτης έχει αποδεχθεί την πολιτική ακύρωσης «μη επιστρέψιμη τιμή» , σύμφωνα με την Airbnb, οι κρατήσεις που έχουν γίνει σε καταλύματα μετά τις 14 Μαρτίου 2020  δεν θα καλύπτονται από την πολιτική ακύρωσης ειδικών περιστάσεων, εκτός από τις περιπτώσεις όπου ο επισκέπτης ή ο οικοδεσπότης έχει νοσήσει με COVID-19.

Τι θα ισχύσει με τις πτήσεις για Ελλάδα τα Χριστούγεννα; Τι επιδιώκουν οι αεροπορικές εταιρείες

Airbnb πολιτική ακύρωσης

Ποιες περιπτώσεις δεν καλύπτονται;

Στις περιπτώσεις που αφορούν τη νόσο COVID-19 και δεν καλύπτονται ανήκουν:

  • Διακοπές λειτουργίας και ακυρώσεις μέσων μεταφοράς,
  • Προειδοποιήσεις και περιορισμοί για ταξίδια,
  • Συμβουλές υγείας και καραντίνες,
  • Αλλαγές στην ισχύουσα νομοθεσία και άλλες κυβερνητικές εντολές, όπως εντολές εκκένωσης, κλείσιμο συνόρων, απαγορεύσεις για βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις και εντολές για παραμονή εντός σπιτιού. Η πολιτική ακύρωσης του οικοδεσπότη θα ισχύει ως συνήθως.

Κορονοϊός: Νέες οδηγίες για την χρήση μασκών από Έλληνες γιατρούς – Ποιες δεν προστατεύουν

«Σκοπός της πολιτικής ειδικών περιστάσεων είναι η προστασία των επισκεπτών και οικοδεσποτών από απρόβλεπτες συνθήκες που προκύπτουν μετά την πραγματοποίηση μιας κράτησης. Μετά την ημερομηνία κήρυξης του COVID-19 από τον Π.Ο.Υ. ως παγκόσμιας πανδημίας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η πολιτική ειδικών περιστάσεων δεν ισχύει. Όταν κάνετε κράτηση, μη ξεχάσετε να διαβάσετε προσεκτικά την πολιτική ακύρωσης του οικοδεσπότη και σκεφτείτε το ενδεχόμενο να κάνετε μια επιλογή που θα σας παρέχει ευελιξία».

Lockdown: Σε ποιες ευρωπαϊκές χώρες αίρονται οι περιορισμοί ενόψει Χριστουγέννων;

Παρά την έξαρση της πανδημίας πολλές ευρωπαϊκές χώρες διακόπτουν το lockdown και πρόκειται να δεχτούν επισκέπτες τα Χριστούγεννα.

Με το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού να ταλαιπωρεί ολόκληρη την Ευρώπη και σχεδόν όλες τις χώρες να έχουν γενικευμένο lockdown, φαίνεται πως τα Χριστούγεννα κάνουν τις κυβερνήσεις να αποφασίσουν χαλάρωση των μέτρων, προκειμένου να ενισχυθεί η οικονομία αλλά και οι πολίτες να ξεκουραστούν από το συνεχόμενο κλείσιμο.

Λονδίνο Χριστούγεννα άρση lockdown Ευρώπη

Ποιες χώρες σταματούν το lockdown τα Χριστούγεννα

Γαλλία

Στη Γηραιά Ήπειρο, η κατάσταση μοιάζει να βελτιώνεται, σε σημείο που οι αρχές χαλαρώνουν την πίεση. Όλα τα καταστήματα άνοιξαν από τις 28/11 στη Γαλλία, προκαλώντας ανακούφιση για χιλιάδες εμπόρους καθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα. Τα εμπορικά καταστήματα θα μπορούν να παραμένουν ανοικτά μέχρι τις 21:00, λόγω της απαγόρευσης της κυκλοφορίας και θα πρέπει να τηρούν αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο. Ωστόσο μπαρ και εστιατόρια θα παραμείνουν κλειστά.about:blank

Ποιες αεροπορικές εταιρείες θα δέχονται μόνο επιβάτες που έχουν κάνει εμβόλιο COVID-19 – Με βεβαίωση εμβολιασμού!

Πολωνία

Σε αντίστοιχους ρυθμούς κινείται και η Πολωνία, όπου ξανάνοιξαν και πάλι τα εμπορικά κέντρα στις 28/11, μετά τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που είχε λάβει η κυβέρνηση.

Ιρλανδία

Οι Ιρλανδοί, ωστόσο, θα πρέπει αντίθετα να περιμένουν μέχρι την 1/12 για να ξαναπάνε στα καταστήματα. Ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι επιβεβαιώνεται η ανάσχεση της επιδημίας. «Οι προσπάθειες και οι θυσίες του καθένα από εμάς λειτούργησαν. Ζωές σώθηκαν», δήλωσε εκφράζοντας την ικανοποίησή του στο δημόσιο ιρλανδικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTE ο πρωθυπουργός της χώρας Μίχολ Μάρτιν.Επιστροφή στα θρανία: Πώς ανοίγουν τα σχολεία οι χώρες της Ευρώπης – τι γίνεται με τις μάσκες

χριστούγεννα εν μέσω κορονοϊού με άρση Lockdown

Βέλγιο

Σε ύφεση βρίσκεται η πανδημία και στο Βέλγιο. Από την 1/12 τα καταστήματα θα μπορούν να υποδεχθούν ξανά τους καταναλωτές, όχι εστιατόρια και μπαρ. «Η κατάσταση στη χώρα μας βελτιώνεται, όμως είναι σημαντικό να κρατήσουμε αυτή την πορεία», δήλωσε Βέλγος πρωθυπουργός, Αλεξάντερ ντε Κρο.

Η χώρα που ανοίγει τα σύνορά της σε τουρίστες εν μέσω κορονοϊού αλλά μόνο σε πλούσιους!

Ιταλία

Σήμερα, τρεις περιφέρειες της Ιταλίας ήραν τους περιορισμούς τους, επιτρέποντας να ανοίξουν και πάλι τα καταστήματα που δεν πωλούν είδη πρώτης ανάγκης. Όμως στις περιφέρειες αυτές, τη Λομβαρδία, το Πεδεμόντιο και την Καλαβρία, τα μπαρ και τα εστιατόρια θα παραμείνουν κλειστά.

Γερμανία

Στη Γερμανία, η οποία ωστόσο θεωρείται ότι διαχειρίζεται ορθά την υγειονομική κρίση, οι περιορισμοί θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου.

Κρατική Όπερα της Βιέννης άρση lockdown στην Αυστρία
Η Κρατική Όπερα της Βιέννης

Τουρκία

Χθες, απαγόρευση της κυκλοφορίας επέβαλε και η τουρκική κυβέρνηση. Ωστόσο, στην Τουρκία η απαγόρευση τίθεται σε ισχύ βάσει της ηλικίας.

Βρετανία

Στη Βρετανία, η Ουαλία θα αυστηροποιήσει τους περιορισμούς που έχουν στόχο τα παμπ και τα εστιατόρια, για να περιορίσει την κυκλοφορία του ιού πριν από τα Χριστούγεννα. Αυτό συμβαίνει έπειτα από ένα νέο lockdown, που αποφασίσθηκε από τη Βόρεια Ιρλανδία και την επιστροφή της Βρετανίας σ’ ένα σύστημα συναγερμού τριών επιπέδων.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,259LikesΚάντε Like
88,379 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ