Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
33.3 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΑλλάζει το ειδικό υγειονομικό πρωτόκολλο για τα τουριστικά καταλύματα

Αλλάζει το ειδικό υγειονομικό πρωτόκολλο για τα τουριστικά καταλύματα

Με απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Υγείας και Τουρισμού τροποποιείται το ειδικό πρωτόκολλο υγειονομικού περιεχομένου για τη λειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων, πλην των οργανωμένων τουριστικών κατασκηνώσεων.

Όπως αναφέρεται:

- Advertisement -
  • Απαιτείται επικαιροποίηση του σχεδίου δράσης για τις επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων που ήδη λειτούργησαν το 2021
  • Απαιτείται εκπαίδευση του συντονιστή καταλύματος για τις επιχειρήσεις καταλυμάτων που θα λειτουργήσουν κατά το έτος 2022
  • Ορισμός υπευθύνου ανά τμήμα για καταλύματα άνω των 50 δωματίων. Η διεύθυνση του καταλύματος ή ο συντονιστής ορίζει υπευθύνους για την τήρηση των πρωτοκόλλων για κάθε επιμέρους τμήμα του καταλύματος (π.χ. F&B, Housekeeping).
  • Για τα καταλύματα άνω των 50 δωματίων απαιτείται επίσης συνεργασία με ιατρό (αναλυτικά στοιχεία συνεργαζόμενου ιατρού) ή δομή υγείας, που ενεργεί βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ για τον έλεγχο του COVID-19.
  • Σε περίπτωση αλλαγής προσώπου υπευθύνου απαιτείται η επανέκδοση του πιστοποιητικού Health First. Το ίδιο απαιτείται και σε περίπτωση αλλαγής ονόματος ιατρού ή αλλαγής δομής υγείας.

Εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά την ΚΥΑ

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,302LikesΚάντε Like
88,193 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ