Μετακινήσεις εκτός νομού

Άρον άρον εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα οι Αθηναίοι και στους δρόμους από χθες που ανακοινώθηκε το δεύτερο lockdown επικρατεί χάος καθώς πολλοί είναι αυτοί τόσο που βγαίνουν για να τακτοποιήσουν εκκρεμότητες και ψώνια όσο και εκείνοι που τρέχουν να προλάβουν να φύγουν για να περάσουν το lockdown στην επαρχία.

Από χθες το μεσημέρι λοιπόν παρατηρείται αυξημένη κίνηση σε όλες τις περιοχές της πρωτεύουσας, με πολίτες να τακτοποιούν υποχρεώσεις αλλά και να πηγαίνουν καταστήματα για τις τελευταίες αγορές, λίγο πριν τεθεί σε ισχύ το νέο λουκέτο.

Όσοι πάλι μείνετε στην Αθήνα στο lockdown βρήκαμε εδώ 10 γειτονιές της πόλης για περπάτημα & άσκηση!

Αντίστοιχα, σήμερα από νωρίς το πρωί παρατηρούνται προβλήματα για τους οδηγούς στην περιοχή του Κηφισού, αλλά και στο κέντρο της Αθήνας με το μποτιλιάρισμα σε πολλές περιοχές να είναι μεγάλο.

Στο “κόκκινο” είναι ο Κηφισός στο μεγαλύτερο μέρος του κυρίως από τα ΚΤΕΛ μέχρι και τον Κόκκινο Μύλο, ενώ στις Τρεις Γέφυρες και τους Αγίους Αναργύρους είναι επίσης ιδιαίτερα έντονη η κίνηση.

Έντονο πρόβλημα παρατηρείται και σε κεντρικές λεωφόρους της πόλης όπως στην Αλεξάνδρας και την Κηφισιάς, στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στον Πειραιά.

Και ενώ όσο αφορά την κίνηση μέσα στην πόλη, τα προβλήματα είναι πολλά, το ίδιο ισχύει και στις εξόδους της καθώς πολλοί είναι αυτοί που με  γενικό “κλείσιμο” της χώρας από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου και για 3 εβδομάδες φεύγουν από την πρωτεύουσα για να περάσουν το διάστημα αυτό στην επαρχία.

Διαβάστε ακόμα:  Ryanair – προσφορά express: Μέχρι και 15% έκπτωση σε 400.000 θέσεις! 

Δείτε το χάρτη με την κίνηση στους δρόμους της πρωτεύουσας αυτή την ώρα

Πάρα πολλά είναι τα σημεία της πόλης, όπως φαίνεται και στον χάρτη, που είναι στο κόκκινο από την κίνηση.

Στο κόκκινο η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας

Ενδεικτικά, χαοτική ήταν η κίνηση χθες μετά την ανακοίνωση του lockdown στην είσοδο για Χαλκίδα.

Φαίνεται λοιπόν ότι πολλοί ήταν εκείνοι που χθες αποφάσισαν να περάσουν το “διάστημα του λουκέτου” στα εξοχικά τους. Στην είσοδο λοιπόν για Χαλκίδα στο ρεύμα από Αθήνα ήταν από χθες το μεσημέρι χαοτική.

Ιδιαίτερα έντονο ήταν το μποντιλιάρισμα από την υψηλή γέφυρα μέχρι τον κόμβο του Αγίου Στεφάνου.

Κορονοϊός: “Κλείνει” και η Λιθουανία για τρεις εβδομάδες!

Από την άλλη, ανησυχία παρατηρείται από τους μόνιμους κατοίκους τόσο της Χαλκίδας όσο και γενικότερα της Εύβοιας για την “επιδρομή” των Αθηναίων οπότε και μια ενδεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων και υπενθυμίζουν ότι το τοπικό σύστημα υγείας δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί καλά καλά για τους μόνιμους κατοίκους.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ