Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
36.9 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsBooking: Ποιες ταξιδιωτικές τάσεις διαμορφώνει η πανδημία

Booking: Ποιες ταξιδιωτικές τάσεις διαμορφώνει η πανδημία

Η πανδημία διαμορφώνει τις νέες ταξιδιωτικές τάσεις και μια έρυνα της Booking είναι άκρως αποκαλυπτική σχετικά με τις επιλογές των ταξιδιωτών από εδώ και στο εξής!

Κορονοϊός και κατοικίδια τάσεις στα ταξίδια

Η Booking πραγματοποίησε μια έρευνα για το πώς ο κορονοϊός και η πανδημία αλλάζουν άρδην τις ταξιδιωτικές τάσεις και τις επιλογές που κάνουν πλέον οι ταξιδιώτες όσον αφορά στα ταξίδια τους και τις διακοπές τους. Όλοι αναρωτιούνται, και λογικό, πότε θα επιστρέψουν οι διακοπές μας στη μορφή που ξέραμε!

- Advertisement -

Το νέο πιλοτικό πρόγραμμα της Booking για προστασία από τον κορονοϊό είναι έτοιμο!

Ισχυρή διάθεση για διακοπές

Η διάθεση για διακοπές παραμένει ισχυρή ανά τον κόσμο με τους ταξιδιώτες να ονειρεύονται διακοπές και ταξίδια, αφού τα 2/3 εξ αυτών επιθυμούν να ταξιδέψουν και πάλι. Ωστόσο η ασφάλεια των ταξιδιών φαίνεται να είναι το μέγιστο πρόβλημα, καθώς πάνω από τους μισούς ταξιδιώτες παγκοσμίως (53%) δηλώνουν ότι δεν νιώθουν αρκετά ασφαλείς ώστε να ταξιδέψουν και πάλι όσο δεν υπάρχει εμβόλιο ή θεραπεία για τον κορoνοϊό.

Πρέπει να ακυρώσω το ταξίδι μου λόγω κορονοϊού;

Η πολιτική πολλών αεροπορικών εταιρειών σχετικά με τις ακυρώσεις ή αλλαγές των ταξιδιών και εισιτηρίων την τελευταία στιγμή να μην χρεώνονται επιπλέον είναι ενθαρρυντικό για την επιλογή των ταξιδιών. Μάλιστα, η Aegean κάνει απεριόριστες αλλαγές εισιτηρίων χωρίς χρέωση! Επίσης οι οδηγίες αποζημίωσης και η ταξιδιωτική ασφάλιση παίζουν όλο και πιο σημαντικό ρόλο στα ταξίδια.

Το 38% των ταξιδιωτών δηλώνει πως θα προσέξει περισσότερο τις τιμές κατά την αναζήτηση και τον προγραμματισμό ταξιδίου στο μέλλον και το 29% θα αναζητήσει περισσότερο προσφορές και εκπτώσεις.

καφετέρια στην Ιταλία στη μετά κορονοϊού εποχή

Πιο δημοφιλείς οι κοντινές αποδράσεις

Στις συνθήκες της νέας κανονικότητας, τα ταξίδια σε κοντινές περιοχές έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή καθώς είναι πιο ασφαλή, ευκολότερα και συνήθως πιο βιώσιμα. Στο μέλλον, οι άνθρωποι φαίνεται ότι θα εκτιμήσουν περισσότερο τις κοντινές στις κατοικίες τους περιοχές για να ταξιδέψουν.

Δείτε γιατί τα ταξίδια με αυτοκίνητο είναι η τάση της εποχής!

Το 42% συνεχίζει να επιθυμεί ταξίδια εντός των συνόρων μεσοπρόθεσμα, εντός των ερχόμενων 7 έως 12 μηνών, και το 34% μακροπρόθεσμα, εντός των ερχόμενων 12 μηνών και άνω. Το 44% επιθυμεί να εξερευνήσει νέους ταξιδιωτικούς προορισμούς στη δική τους περιοχή ή χώρα και το 40% επιθυμεί να δαπανήσει χρόνο στη φύση της χώρας τους.

Κορονοϊός αλλαγέ στις ταξιδιωτικές τάσεις

Η ασφάλεια πάνω από όλα

Το 79% των διεθνών ταξιδιωτών και το 55% των Γερμανών θα λάβει περισσότερα προληπτικά μέτρα ασφαλείας λόγω κορονοϊού και έχει την αντίστοιχη προσδοκία και από την ταξιδιωτική βιομηχανία.

Το 51% θα κάνει κράτηση μόνο σε συγκεκριμένο κατάλυμα εφόσον ξεκάθαρα τηρεί πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας. Το 58% προτιμά καταλύματα με αντιβακτηριδιακά προϊόντα και αντισηπτικά, που είναι και από τα πιο σημαντικά μέτρα που επιζητούν οι ταξιδιώτες.

αεροδρόμιο Ελσίνκι test covid σκυλιά

Το 61% του δείγματος της έρευνας θα αποφύγει τα τουριστικά αξιοθέατα που προσελκύουν πολλούς τουρίστες εξαιτίας του συνωστισμού και οι ταξιδιωτικοί προορισμοί θα πρέπει να λάβουν νέα, έξυπνα μέτρα στη διαχείριση των επισκεπτών, προκειμένου να τους ικανοποιήσουν.

Ο κίνδυνος έκθεσης στον κορονοϊό είναι μικρός κατά τη διάρκεια πτήσης

Σύμφωνα με τα ευρήματα μιας μελέτης του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας ο κίνδυνος έκθεσης κορονοϊό είναι πολύ χαμηλός κατά τη διάρκεια των πτήσεων.

Όταν ένας επιβάτης μέσα σε καμπίνα αεροσκάφους φοράει μάσκα, ένα μέσο ποσοστό 0,003% των σωματιδίων του αέρα που τον περιβάλλουν είναι μολυσμένα, εντός της ζώνης των αναπνοών του, γύρω από το κεφάλι του, ακόμη και αν οι επιβάτες κάθονται σε όλες τις θέσεις, όπως εντόπισε η ίδια μελέτη.

Κατά τη διάρκεια πτήσης

Στην υπόθεση διεξαγωγής της μελέτης υπήρχε ένα μολυσμένο άτομο στο αεροπλάνο, ενώ δεν εξομοιώθηκαν οι συνέπειες από την κίνηση των επιβατών εντός της καμπίνας του αεροσκάφους.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε πτήσεις αεροσκαφών Boeing 777 και Boeing 767 της United Airlines, ενώ τα αποτελέσματά της έδειξαν ότι οι μάσκες βοήθησαν στη μείωση της έκθεσης στη μόλυνση από τον κορονοϊό όταν κάποιος είχε βήχα, ακόμη και στις γειτονικές θέσεις εντός της καμπίνας επιβατών των αεροσκαφών.

Ποσοστό περίπου 99,99% των σωματιδίων είχαν φιλτραριστεί μέσα σε 6 λεπτά, εξαιτίας της λειτουργίας ταχείας ανακύκλωσης του αέρα, του εξαερισμού καθοδικού ρεύματος αέρα, αλλά και των σύγχρονων συστημάτων φιλτραρίσματος του αέρα, που διαθέτουν τα αεροσκάφη.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,296LikesΚάντε Like
88,201 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ