Νέο αεροδρόμιο Πεκίνου (Beijing Daxing airport)

Εγκαινιάστηκε σήμερα το νέο γιγάντιο αεροδρόμιο του Πεκίνου, Bejing Daxing, που έχει καταφέρει να τραβήξει πάνω του όλα τα βλέμματα!

Εκτός από την ιδιαίτερη εξωτερική του μορφή, όπως είναι αναμενόμενο, και το εσωτερικό του μέρος εντυπωσιάζει!

Ο ίδιος ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ εγκαινίασε το αεροδρόμιο που έχει τη μορφή ενός αστερία-διαστημόπλοιου με μεταλλική οροφή. Η πρώτη εμπορική πτήση, ένα Airbus A380 της εταιρίας China Southern Airlines, πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες αργότερα με προορισμό την Γκουαγκτζόου.

Η εντυπωσιακή κατασκευή που άνοιξε τις πύλες της μερικές ημέρες πριν τους μεγαλοπρεπείς εορτασμούς για την 70η επέτειο από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Μάλιστα, πριν την εθνική εορτή της 1ης Οκτωβρίου, που θα συνοδευθεί από μια τεράστια παρέλαση στην καρδιά του Πεκίνου, τα εγκαίνια ενός φουτουριστικού αεροδρομίου συμβαδίζουν με το «κινεζικό όνειρο» για το οποίο ο Σι Τζινπίνγκ μιλά στους συμπατριώτες του.

Σκοπός της κατασκευής του είναι να αποσυμφορήσει το σημερινό Διεθνές Αεροδρόμιο του Πεκίνου, Beijing Capital International Airport, του οποίου οι τρεις τερματικοί σταθμοί βρίσκονται στα βορειοανατολικά της μητρόπολης των 21 εκατ. κατοίκων.

Διαβάστε ακόμα:  Αναγκαστική προσγείωση έκανε αεροσκάφος της Olympic Air που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Ηράκλειο

Στέγη με μορφή… αστερία

Η εναέρια στέγη του αντιστοιχεί σε έκταση 25 γηπέδων ποδοσφαίρου. Σε αντίθεση με τα κλασσικά αεροδρόμια, το νέο κτίριο είναι αρκετά ψηλό με δύο επίπεδα για τις αναχωρήσεις και άλλα τόσα για τις αφίξεις. Ακριβώς κάτω από τον τερματικό σταθμό βρίσκεται κι ένας σταθμός μετρό και υπερταχείας.

Η αείμνηστη αρχιτέκτονας Zaha Hadid σχεδίασε το κτίριο Terminal Building του Πεκίνου, το οποίο θα είναι γεμάτο με αστικούς κήπους και θα περιλαμβάνει ξεχωριστούς χώρους επιβατών για διεθνείς και εσωτερικές πτήσεις, για να δημιουργηθεί ένα πιο συμπαγές κτίριο και να μειωθούν οι χρόνοι ταξιδιού. Το σύνολο του σχεδιασμού δημιουργεί μια ρευστή σύνθεση, χαρακτηριστικό στοιχείο της αρχιτεκτονικής της δημιουργίας. Τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του σχεδιασμού στο νέο τερματικό, αποτελούν μια έκφραση οπτικής γλώσσας μέσα στον παραδοσιακό κινεζικό πολιτισμό.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ