Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024
30.2 C
Athens
ΑρχικήEco NewsΕιδικό νομοθετικό πλαίσιο που θα προστατεύσει τις αεροπορικές εταιρείες από τις επιπτώσεις...

Ειδικό νομοθετικό πλαίσιο που θα προστατεύσει τις αεροπορικές εταιρείες από τις επιπτώσεις του κορονοϊού!

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προωθεί ειδικό νομοθετικό πλαίσιο που θα προστατεύσει τις αεροπορικές εταιρείες από τις επιπτώσεις του κορονοϊού. Τι αναφέρει συγκεκριμένα στην πρότασή της;

Το ειδικό νομοθετικό πλαίσιο θα αφορά τα δικαιώματα χρήσης time-slot, τον κύριο λόγο που αναγκάζει τα αεροπλάνα να πετούν ακόμη και άδεια, επιβαρύνοντας το περιβάλλον. Τα slot των αεροδρομίων είναι το δικαίωμα ενός αεροσκάφους να απογειωθεί ή να προσγειωθεί σε αυτό σε συγκεκριμένη ώρα της ημέρας. Οι αερομεταφορείς, σύμφωνα με τη σχετική ευρωπαϊκή νομοθεσία, χάνουν τα slot τους εάν δεν αξιοποιήσουν το 80% εξ αυτών που διαθέτουν.

- Advertisement -

Το πλαίσιο στοχεύει να μειώσει τις αρνητικές επιπτώσεις της κρίσης ιδιαίτερα στους μικρούς αερομεταφορείς ενώ θα μειώσει και τις εκπομπές στο περιβάλλον με την αποφυγή των «πτήσεων-φαντάσματα» χωρίς επιβάτες τις οποίες αναγκάζονται να πραγματοποιούν οι εταιρίες αυτή την περίοδο προκειμένου να μη χάσουν τα slot.

Συμβουλές για προστασία από τον κορονοϊό μέσα στο αεροπλάνο!

Για το λόγο αυτό, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να υποβάλει προς έγκριση επείγουσα νομοθεσία για την προσωρινή ανακούφιση των αεροπορικών εταιρειών από τις υποχρεώσεις τους όσον αφορά τη χρήση θέσεων στους αερολιμένες βάσει της νομοθεσίας της ΕΕ, προκειμένου να αμβλυνθούν οι οικονομικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις της επιδημίας του κορονοϊού (COVID-19).

Ανακοινώνοντας το μέτρο, η πρόεδρος Φον Ντερ Λάιεν επεσήμανε ότι «θέλουμε να διευκολύνουμε τις αεροπορικές εταιρείες να διατηρήσουν τις χρονοθυρίδες των αεροδρομίων τους (time-slots), ακόμη και αν δεν εκτελούν πτήσεις στις εν λόγω θέσεις λόγω της φθίνουσας κυκλοφορίας. Αυτό το προσωρινό μέτρο βοηθά τόσο τη βιομηχανία όσο και το περιβάλλον. Θα μειώσει τις πιέσεις στον κλάδο των αερομεταφορών, και ειδικότερα στις μικρότερες αεροπορικές εταιρείες, και θα μειώσει επίσης τις εκπομπές καθώς τα αεροπλάνα δεν θα πετάνε άδεια, όπως πετούν με σχεδόν κενά αεροπλάνα, απλά για να κρατήσουν τις χρονοθυρίδες τους».

Τέλος, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο να εγκρίνουν γρήγορα αυτό το μέτρο με διαδικασία συναπόφασης.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,302LikesΚάντε Like
88,193 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ