Το Πουκέτ είναι ο πιο υπερπλήρης τουριστικός προορισμός του κόσμου

Το νησί Πουκέτ της Ταϊλάνδης είναι ο πιο υπερπλήρης τουριστικός προορισμός στον κόσμο (overcrowded). Μάλιστα αντιστοιχούν 118 τουρίστες σε κάθε ένα κάτοικο της περιοχής!

Το φαινόμενο του υπερτουρισμού είναι ένα παγκόσμιο θέμα που τα τελευταία κυρίως χρόνια απασχολέι έντονα τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς σε όλο τον κόσμο.

Μπορεί να είναι σπουδαία νέα για τις επιχειρήσεις και τους ταξιδιώτες ότι τα ταξίδια έχουν επιστρέψει στην κανονικότητα πριν από την πανδημία και πολλοί από εμάς κάνουμε διακοπές ξανά. Ωστόσο, ο υπερτουρισμός έχει τρομερό αντίκτυπο σε πολλούς δημοφιλείς προορισμούς και ορισμένα μέρη έχουν αναγκαστεί να εφαρμόσουν μέτρα για τον έλεγχο του αριθμού τουριστών.

Το Μπαλί έχει θέσει πολυάριθμες απαγορεύσεις στις τουριστικές δραστηριότητες , η Βενετία εισάγει τουριστικό φόρο , η δική μας Ακρόπολη θα έχει σύντομα ανώτατα όρια στον αριθμό των επισκεπτών και οι ντόπιοι στην Αυστρία διαμαρτυρήθηκαν για τον υπερβολικό αριθμό επισκεπτών στην πόλη τους. Προφανώς, το κάστρο του Εδιμβούργου είναι το πιο υπερπλήρη τουριστικό αξιοθέατο στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Μπαθ είναι η πιο υπερπλήρης πόλη .

Αλλά ποιο μέρος στον κόσμο επηρεάζεται περισσότερο; Μια μελέτη από το MoneyTransfers.com συνέταξε μια λίστα με τους πιο υπερπλήρεις (overcrowded destinations)προορισμούς στον κόσμο και η κατάταξη φέρνει στο νούμερο ένα το Πουκέτ, στην Ταϊλάνδη .

Δεν αποτελεί έκπληξη που το Πουκέτ είναι τόσο δημοφιλές – είναι το μεγαλύτερο νησί της Ταϊλάνδης και διαθέτει περίπου 90 χιλιόμετρα ακτογραμμής. Είναι το σπίτι των Kata και Karon, δύο από τις καλύτερες παραλίες του κόσμου, και είναι δημοφιλής στους δύτες, αλλά έχει επίσης μια πληθώρα από ζωντανές αγορές και απίστευτα θαλασσινά.

Τα στατιστικά για τον τουρισμό του, ωστόσο, είναι κάπως… τρομακτικά! Σύμφωνα με τη μελέτη, το νησί φιλοξενεί περίπου 118 τουρίστες για κάθε κάτοικο της περιοχής! Αλλά το Πουκέτ δεν είναι ο μόνος υπερπλήρης προορισμός στην Ταϊλάνδη. Στη δεύτερη και τρίτη θέση της λίστας βρίσκονται η Πατάγια και το Κράμπι , δύο ακόμη σούπερ δημοφιλείς προορισμοί διακοπών, επίσης στην Ταϊλάνδη.

Στη λίστα των 10 κορυφαίων προορισμών συμπεριλαμβάνονται επίσης δύο τουρκικοί προορισμοί, η Μούγλα και η Χουργκάντα, όπως και δύο ελληνικοί προορισμοί, το Ηράκλειο και η Ρόδος .

Αυτοί είναι οι 10 πιο υπερπλήρεις τουριστικοί προορισμοί στον κόσμο, σύμφωνα με το MoneyTranfer.com:

  1. Πουκέτ, Ταϊλάνδη
  2. Πατάγια, Ταϊλάνδη
  3. Krabi, Ταϊλάνδη
  4. Mugla, Τουρκία
  5. Χουργκάντα, Τουρκία
  6. Μακάο , Κίνα
  7. Ηράκλειο, Ελλάδα
  8. Βενετία , Ιταλία
  9. Ρόδος, Ελλάδα
  10. Μαϊάμι , ΗΠΑ

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ