Έκτακτα μέτρα στο «Ελ. Βενιζέλος» για τον κοροναϊό!

Έκτακτα μέτρα λαμβάνει το αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελ. Βενιζέλος» για τον κοροναϊό και την ανίχνευση ύποπτων κρουσμάτων του ιού.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) κατόπιν σχετικής εντολής του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια εφαρμόζει σύστημα ενεργητικής επιτήρησης για την ανίχνευση υπόπτων κρουσμάτων του νέου κοροναϊού 2019-nCoV σε όλες τις απευθείας πτήσεις από την Κίνα.

Συγκεκριμένα, τα μέτρα αυτά ενισχύουν την ήδη υπάρχουσα διαδικασία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των ταξιδιωτών τα οποία περιλαμβάνουν:

  1. Θερμομέτρηση με τη χρήση θερμομέτρων υπερύθρων, των επιβατών καθώς και του πληρώματος των αεροσκαφών επιλεγμένων πτήσεων
  2. Ενημέρωση των ταξιδιωτών με αφίσες (σε δύο γλώσσες) που έχουν τοποθετηθεί σε επιλεγμένα σημεία στον χώρο αφίξεων και αναχωρήσεων του Διεθνούς Αερολιμένα
  3. Διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στην Κινεζική γλώσσα
Κοροναϊός φυλλάδιο
Ενημερωτικό φυλλάδιο στην Κινεζική γλώσσα

Διαβάστε επίσης για τον κοροναϊό και ταξίδια: Όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος έχουν τεθεί σε ισχύ αυξημένα μέτρα ελέγχου κι επιτήρησης στις αφίξεις.

Σήμερα, προσγειώθηκε πτήση από το Πεκίνο και όπως δήλωσε ένας από τους επιβάτες, τού έγινε διπλός έλεγχος, τόσο κατά την επιβίβασή του στο αεροσκάφος στο Πεκίνο όσο και κατά την αποβίβασή του στην Αθήνα.

Μέτρα λαμβάνονται και κατά τη διάρκεια των ταξιδιών

  • Αν ένας επιβάτης σε αεροσκάφος ή σε πλοίο που αναχώρησε από την πόλη Γουχάν εμφανίσει συμπτώματα οξείας λοίμωξης του αναπνευστικού συνιστάται η καταγραφή της κατάστασης της υγείας του σύμφωνα με τη Γενική Δήλωση Αεροσκαφών (παράρτημα 9, Διεθνής Υγειονομικός Κανονισμός) ή τη Ναυτιλιακή Δήλωση Υγείας (Παράρτημα 8, Διεθνής Υγειονομικός Κανονισμός) και η υποβολή της στις υγειονομικές αρχές των πυλών εισόδου όταν απαιτηθεί.
  • Αν ένας ταξιδιώτης νοσήσει κατά τη διάρκεια της πτήσης, στο αεροπλάνο μπορεί να χρησιμοποιηθεί το δελτίο εντοπισμού επιβάτη (passenger locator form). Το συγκεκριμένο δελτίο είναι χρήσιμο για τη συλλογή πληροφοριών των επαφών των επιβατών με συμπτώματα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ενδεχόμενη διερεύνηση και παρακολούθηση, αν χρειαστεί.
  • Οι επιβάτες χρειάζεται να ενημερώνονται για την άμεση αναφορά τυχόν συμπτωμάτων κατά την διάρκεια της πτήσης. Το πλήρωμα του αεροσκάφους θα πρέπει να εφαρμόσει το επιχειρησιακό σχέδιο που συστήνει η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) σχετικά με την διαχείριση ύποπτου κρούσματος λοιμώδους νοσήματος στο αεροσκάφος.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ