Οι ΕΙΚΟΝΕΣ με τον Τάσο Δούση ταξίδεψαν στη «νύφη του Θερμαϊκού», την όμορφη Θεσσαλονίκη!

Έκαναν ατελείωτες βόλτες τόσο στην παλιά παραλία της πόλης, κατά μήκος της Λεωφόρου Νίκης, όσο και στη νέα, απολαμβάνοντας το τοπίο από τα ξημερώματα μέχρι το ονειρικό ηλιοβασίλεμα. Επισκέφτηκαν το σήμα κατατεθέν της Θεσσαλονίκης, τον Λευκό Πύργο, μας παρουσίασαν τη συγκλονιστική ιστορία του, ανέβηκαν στην κορυφή του και θαύμασαν την άπλετη θέα 360ο μοιρών που προσφέρει προς κάθε πλευρά της πόλης. Επίσης επισκέφτηκαν τον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου και μας εξήγησαν γιατί ο συγκεκριμένος άγιος θεωρείται ο προστάτης της Θεσσαλονίκης. Ο Τάσος Δούσης και η ομάδα του επιδόθηκαν σε ένα γαστρονομικό οδοιπορικό, αποδεικνύοντας με μοναδικό τρόπο ότι η Θεσσαλονίκη αποτελεί σημείο συνάντησης λαών και γεύσεων!

- Advertisement -

Εξερεύνησαν την «καρδιά» της πόλης περπατώντας από το βόρειο τμήμα της πλατείας Αριστοτέλους και έφτασαν μέχρι το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης. Επίσης θαύμασαν την Αψίδα του Γαλερίου· γνωστή στο ευρύτερο κοινό ως Καμάρα, επισκέφτηκαν τη Ροτόντα· το εμβληματικό αυτό μνημείο της Θεσσαλονίκης, μας εξήγησαν γιατί η Αγία Σοφία θεωρείται Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς και ανακάλυψαν το «κρυμμένο» μοναστήρι της Αγίας Θεοδώρας, όπου φυλάσσεται και το ιερό σκήνωμά της. 

Εδώ θα δείτε βίντεο από τις επισκέψεις τα εμβληματικά σημεία της πόλης ! Ο Τάσος Δούσης και οι ΕΙΚΟΝΕΣ μας ξεναγούν στην Ροτόντα, στην Πλατεία Αριστοτέλους, στην κρύπτη του Αγίου Δημητρίου και στις φυλακές του Γεντί Κουλέ

Διαβάστε ακόμα:  Οι Εικόνες και ο Τάσος Δούσης ταξιδεύουν στην υπέροχη Φλωρεντία και την όμορφη Σίφνο – Δείτε δύο επεισόδια αυτό το Σαββατοκύριακο

Ο Τάσος Δούσης μας παρουσιάζει το εμβληματικό μνημείο της Θεσσαλονίκης.

Ο Τάσος Δούσης μας ξεναγεί στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Ο Τάσος Δούσης και η ομάδα του μάς ξεναγούν στην κρύπτη του Αγίου Δημητρίου και μας παρουσιάζουν συγκλονιστικές πληροφορίες για το ιερό αυτό σημείο.

Ο Τάσος Δούσης και η ομάδα του μάς ξεναγούν στις φυλακές του Γεντί Κουλέ και μαθαίνουμε την ιστορία τους.

Ο Τάσος Δούσης συνεχίζει τα ταξίδια, με σκοπό να μας παρουσιάζει μέσα από τις ΕΙΚΟΝΕΣ , ελληνικούς και ξένους προορισμούς έτσι όπως δεν τους έχουμε ξαναδεί! Ταξιδέψτε σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο μαζί με τις Εικόνες και μάθετε τα πάντα από τον expert του είδους και την ομάδα του!

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο κανάλι του Τάσου Δούση στο YouTube για να ανακαλύψετε περισσότερα tips και προορισμούς!

Δείτε όλες τις εκπομπές “Εικόνες με τον Τάσο Δούση” στο επίσημο κανάλι στο YouTube

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ