ΝΕΑ

4 tips για να σταματήσεις να ταλαιπωρείσαι από τις ουρές στα γνωστά αξιοθέατα!

Ο χρόνος λένε είναι χρήμα, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση θα λέγαμε ότι ο χαμένος χρόνος μεταφράζεται σε χαμένες βόλτες, σε λιγότερα αξιοθέατα που θα μπορούσατε να δείτε, σε λιγότερες εμπειρίες.

Μάθετε τι πρέπει να κάνετε για να αποφύγετε τις ουρές σε διάσημα αξιοθέατα, να μην υποστείτε την ταλαιπωρία της πολύωρης αναμονής, αλλά και το σημαντικότερο να κερδίσετε χρόνο, τον οποίο θα εκμεταλλευτείτε κάπως αλλιώς.

Προτιμήστε μια νυχτερινή επίσκεψη

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας υπάρχει τουλάχιστον μία μέρα που τα διασημότερα μουσεία σε μεγάλες τουριστικές πόλεις παραμένουν ανοιχτά και το βράδυ. Για παράδειγμα δεν είναι λίγα εκείνα που λειτουργούν Παρασκευή και Σάββατο έως τις 22.00, ενώ και κάποια σημαντικά αξιοθέατα παραμένουν ανοιχτά όπως ο Πύργος του Άιφελ μέχρι τα μεσάνυχτα, κυρίως κατά τη θερινή περίοδο.

Μην επιλέξετε τις ώρες αιχμής

Για να μην ταλαιπωρηθείτε, θα πρέπει σίγουρα να αποφύγετε τις ώρες αιχμής. Φροντίστε, λοιπόν, να έχετε φτάσει στο αξιοθέατο που θέλετε να επισκεφτείτε λίγο νωρίτερα από την ώρα που ανοίγει για το κοινό. Με αυτόν τον τρόπο θα είστε οι πρώτοι που θα μπείτε μέσα και έτσι θα αποφύγετε την πολυκοσμία. Εναλλακτικά, σχεδόν μία ώρα (αναλόγως το αξιοθέατο-μουσείο) πριν το κλείσιμο είναι αρκετή για να μην γίνετε ένα με τη «μάζα».

Συνήθως οι ουρές είναι μικρότερες αν απαρνηθείτε το ασανσέρ. Έτσι προτιμήστε εκείνη την είσοδο που θα σας οδηγήσει στον προορισμό σας με τη σκάλα. Μπορεί να κουραστείτε λίγο παραπάνω, ωστόσο θα κερδίσετε πολύ χρόνο για να τον εκμεταλλευτείτε όπως επιθυμείτε. Όταν θα πάρετε αυτή την απόφαση φορέστε άνετα παπούτσια.

Μπείτε από την πλαϊνή είσοδο

Δεν είναι λίγα εκείνα τα αξιοθέατα που διαθέτουν και βοηθητικές εισόδους. Προτιμήστε να μπείτε από αυτές, γιατί συνήθως έχουν μικρότερη ή σχεδόν καθόλου ουρά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ