Αθήνα απο ψηλά

Η Guardian φιλοξενεί ένα αφιέρωμα για τους νέους τουριστικούς κανόνες που θα εφαρμόσει η Ελλάδα μετά τον κορονοϊό. Όπως αναφέρεται, πρέπει να συμβαδίσουμε με νέους κανόνες, ξεχνώντας τις γεμάτες παραλίες, όπως και πολλά άλλα.

Στο αφιέρωμα αυτό μάλιστα, η Guardian φιλοξενεί δηλώσεις του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος αναφέρεται στο πως θα επαναλειτουργήσει ο τουρισμός στην Ελλάδα. Τα ταξίδια θα πραγματοποιηθούν μόνο με «συγκεκριμένους νέους κανόνες», δήλωσε ο υπουργός καθώς ετοιμάζεται να προτείνει τρόπους διάσωσης του τομέα με τους ομολόγους του στην ΕΕ στην εποχή του Covid-19.

«Αν θέλουμε να σκεφτούμε τη δυνατότητα να ταξιδέψουμε φέτος, αυτό πρέπει να γίνει με συγκεκριμένους νέους κανόνες», λέει ο υπουργός Τουρισμού. «Πρέπει να έχουμε νέους κανόνες στα ξενοδοχεία, νέους κανόνες στις παραλίες, νέους κανόνες στις πισίνες, νέους κανόνες στο μπουφέ, νέους κανόνες στα τουριστικά λεωφορεία», συμπληρώνει.

Επίσης, ποια είναι τα είδη διακοπών που θα διαλέξουμε όταν μπορέσουμε να ταξιδέψουμε ξανά;

Ο τουρισμός στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Σήμερα, οι υπουργοί Τουρισμού της ΕΕ, θα συζητήσουν για το νέο πλαίσιο κανονισμών που θα πρέπει να εφαρμοστεί, ώστε να επανεκκινήσει ο κλάδος, αλλά κάτω από όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην υπάρξει δεύτερο κύμα πανδημίας. Στην κορυφή της ατζέντας των συζητήσεων είναι τα «πιστοποιητικά κορονοϊού» ως ένα μέτρο προφύλαξης. Ένα μέτρο θα είναι και θερμοκρασία την οποία θα παίρνουν από τους ταξιδιώτες, ενώ θα συζητηθεί να γίνονται και εξετάσεις αίματος πριν ταξιδέψουν οι ταξιδιώτες.

«Θα πιέσουμε για μία κοινή συμφωνία στην ΕΕ. Χρειαζόμαστε νέους κανόνες για να μπορέσουμε να επιτρέψουμε την μετακίνηση ανθρώπων από μία χώρα σε άλλη, είτε από την στεριά, ή την θάλασσα ή τον αέρα. Προσωρινούς κανόνες που θα έχουν μία λογική. Για παράδειγμα πτήσεις με 10 ανθρώπους στα αεροπλάνα, μοιάζει ως ένα καλό μέτρο από τη στιγμή που δεν διεξάγονται πτήσεις», σχολίασε ο Χάρης Θεοχάρης.

Ο τουρισμός στην Ελλάδα… αλλιώς!

Ο υπουργός τουρισμού της Ελλαδας προβλέπει ότι η χώρα θα μπορούσε να έχει «λιγότερο από το ένα τρίτο» των τουριστών που φιλοξένησε πέρυσι.

Το 2019, η Ελλάδα έκανε ρεκόρ 33 εκατομμυρίων αφίξεων, περισσότερο από το τριπλάσιο του συνολικού πληθυσμού της, και διπλασίασε τον αριθμό της προηγούμεης δεκαετίας. Η άνθηση έφερε ένα άνευ προηγουμένου 18,2 δισ. ευρώ – έσοδα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην αναζωογόνηση μιας οικονομίας που είχε πρόβλημα για καιρό

Λόγω των μαζικών ακυρώσεων, το ελληνικό επιμελητήριο ξενοδοχείων προβλέπει ότι το 65% των μελών του θα μπορούσε να αναγκαστεί να κηρύξει πτώχευση. Η Χριστίνα Τετράδη, η οποία διοικεί ένα θέρετρο στο Ιόνιο νησί της Ζακύνθου και είναι αντιπρόεδρος του επιμελητηρίου, λέει ότι κάθε επιθυμία για ανάκαμψη του τουρισμού μετριάζεται επίσης από ανησυχίες σχετικά με τη διατήρηση της Ελλάδας χωρίς κρούσματα κορονοϊού. Γνωρίζουν πολύ καλά τους κινδύνους που ενέχει η γρήγορη άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών. «Κανείς δεν θέλει να κατηγορηθεί ότι θέτει το προσωπικό σε κίνδυνο ή θέτει σε κίνδυνο ζωές».

Όμως, όπως και ο Χάρης Θεοχάρης, είναι επίσης πεπεισμένη ότι ο χειρισμός της πανδημίας από την “Αθήνα” θα αποφέρει καρπούς.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ