Σαντορίνη, Ελλάδα

Η TUI, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ταξιδιών και τουρισμού, ανέδειξε τους 6 δημοφιλέστερους προορισμούς για το καλοκαίρι του 2020 και μέσα σε αυτούς βρέθηκε η Ελλάδα. Ποιοι άλλοι προορισμοί βρέθηκαν σε αυτή τη λίστα και κατά πόσο είναι πιθανό να έχουν καλοκαιρινή τουριστική σεζόν;

Να σημειωθεί ότι, η TUI ενημέρωσε ότι μέχρι και τις 17 Μαΐου δεν θα πραγματοποιεί ταξίδια, καθώς καθίσταται αδύνατο λόγω των περιορισμών και των απαγορεύσεων.

Η TUI, συγκεκριμένα ανέδειξε τους δημοφιλέστερους προορισμούς κατά σειρά προτεραιότητας, η οποία είναι Ελλάδα, Ισπανία, Τουρκία, Ιταλία, Αίγυπτος, Κροατία.

Πάνω σε αυτή τη λίστα στάθηκε το μεγαλύτερο αυστριακό τουριστικό περιοδικό “TAI”, όπου δημοσίευσε σε πρόσφατη έκδοσή του άρθρο με τίτλο: “Σταδιακή χαλάρωση του Lockdown – Ανάλυση των ταξιδιών στους 6 top προορισμούς” στο οποίο είχε ως κεντρική φωτογραφία τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Το άρθρο αυτό απαριθμεί τις χώρες, κατά σειρά βαθμού ασφαλείας σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών της Αυστρίας.

Άρθρο της TAI για την Ελλάδα

Στο ιδιαίτερα σημαίνον ερώτημα για την τουριστική βιομηχανία, ως προς τι μέλλει γενέσθαι το προσεχές καλοκαίρι, το άρθρο αναφέρει ότι αυτό εξαρτάται από το βαθμό άρσης των μέτρων του “lock down” από κάθε χώρα ξεχωριστά, με την Αυστρία να είναι η πρώτη χώρα που έχει προχωρήσει σε σταδιακή χαλάρωση των μέτρων.

Να υπενθυμίσουμε ότι και η Telegraph ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι η χώρα που θα πάμε μετά την καραντίνα!

Οι 6 δημοφιλέστεροι προορισμοί για το καλοκαίρι του 2020

Ελλάδα

Η Ελλάδα αναφέρεται πρώτη ως ένας από τους πιο ασφαλείς προορισμούς μετά την εμφάνιση του κορονοϊού (βαθμίδα ασφαλείας 4), με επισήμανση στην κυριαρχία της χώρας μας μεταξύ των καλοκαιρινών προορισμών στην αυστριακή τουριστική αγορά, λόγω απευθείας αεροπορικών συνδέσεων με 21 ελληνικούς προορισμούς και πτήσεις που θα άρχιζαν από τον Μάιο 2020. Επίσης, το άρθρο του TAI αναφέρεται στο μικρό αριθμό των κρουσμάτων και στο διάγγελμα του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, της Δευτέρας, 13 Απριλίου 2020.

Τουρκία

Η Τουρκία, η οποία μέχρι πρότινος ανήκε στην κατηγορία 4, ανέβηκε στην ανώτερη βαθμίδα ταξιδιωτικής προειδοποίησης, 6, λόγω της εξαιρετικά γρήγορης έξαρσης της επιδημίας σε όλη τη χώρα. Εικάζεται επομένως ότι το τουριστικό ρεύμα προς Τουρκία από την Αυστρία δεν θα υπάρξει για αυτό το καλοκαίρι.

Ιταλία

Δεν θεωρείται δυνατή η εκτίμηση για το πότε θα εξέλθει η Ιταλία από την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Ισπανία

Η Ισπανία, η οποία ανήκει στην ανώτερη  βαθμίδα ταξιδιωτικής προειδοποίησης 6, επεξεργάζεται διάφορα σενάρια επανεκκίνησης του τουρισμού. Παρόλα αυτά δεν θεωρείται δυνατή η άφιξη ξένων τουριστών στα Κανάρια και στις Βαλεαρίδες. Επίσης, θεωρείται ότι μόνο από το  Φθινόπωρο θα μπορέσει η χώρα να δεχθεί και πάλι τουρίστες.

Αίγυπτος

Ανήκει όπως η Ελλάδα στη βαθμίδα 4. Δεν υπάρχουν όμως πληροφορίες για το πότε θα μπορούσε να ξεκινήσει και πάλι η σεζόν.

Κροατία

Ανήκει στη βαθμίδα ασφαλείας 4 και εδώ αναμένεται ότι κάποιοι Αυστριακοί θα πραγματοποιήσουν διακοπές. Η Κροατία γειτνιάζει με την Αυστρία και είναι προσβάσιμη μέσω Σλοβενίας.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ