Η άγνωστη αεροπορική εταιρεία που θριαμβεύει λόγω... του κορονοϊού

Ο νέος κορονοϊός συνεχίζει να προκαλεί ανησυχία σε όλη την υφήλιο και πέρα από το κομμάτι της υγείας, επηρεάζει αρνητικά τον τουρισμό και το εμπόριο. Υπάρχουν περιπτώσεις, όμως, που το αποτέλεσμα ήταν αντίστροφο όπως η άγνωστη αεροπορική εταιρεία που θριαμβεύει λόγω του ιού.

Η έξαρση του κορονοϊού -πέρα από τις εταιρείες που κατασκευάζουν χειρουργικές μάσκες και αντισηπτικά σκευάσματα- έχει έναν απροσδόκητο «θριαμβευτή». Πρόκειται για τη low cost αεροπορική εταιρεία Spring Airlines, η οποία λόγω του κορονοϊού κατάφερε να ανέλθει στην κορυφή σε σχέση με τις αντίπαλες εταιρείες όσον τις αεροπορικές μετακινήσεις στην Κίνα.

Σας αποκαλύπτουμε, επίσης, πώς μεταδίδεται ο κορονοϊός στο αεροπλάνο! Πού είναι πιο ασφαλές να καθίσετε;

Αυτή είναι η αεροπορική εταιρεία που ευνοείται από τον κορονοϊό

Μπορεί για εμάς εδώ να είναι άγνωστη, αλλά η Spring Airlines είναι η μεγαλύτερη low cost εταιρεία στην Κίνα και, όπως αναφέρει το Bloomberg, και πριν τον κορονοϊό, ήταν τελείως άγνωστη στο εξωτερικό. Από τις μετρήσεις του Official Aviation Guide (OAG) προκύπτει ότι η Spring Airlines επλήγη ελάχιστα από τον κορονοϊό. 

Συγκεκριμένα, από τις 20 Ιανουαρίου μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου η επιβατική κίνηση της Spring Airlines υποχώρησε μόνο κατά 5,9%. Την ίδια στιγμή, λόγω των μέτρων (περιορισμός πτήσεων) που έλαβαν λόγω του κορονοϊού οι αεροπορικές εταιρείες-μεγαθήρια της Κίνας επηρεάστηκαν ως εξής (στο ίδιο χρονικό διάστημα): 

  • Air China -65%
  • Southern Airlines -75%
  • China Eastern Airlines -75% 
Διαβάστε ακόμα:  Aegean προσφορά: 7 δημοφιλείς προορισμοί της Ιταλίας με έκπτωση ως 50%

Το γράφημα του OAG για τις αεροπορικές της Κίνας:

Αεροπορικές εταιρείες Κίνας και κορονοϊός
Με μαύρο οι επιβατικές θέσεις στις 20 Ιανουαρίου και με μπλε στις 10 Φεβρουαρίου / Πηγή: OAG

Έκτακτα μέτρα στο «Ελ. Βενιζέλος» για τον κορονοϊό!

Έκτακτα μέτρα λαμβάνει το αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελ. Βενιζέλος» για τον κοροναϊό και την ανίχνευση ύποπτων κρουσμάτων του ιού.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) κατόπιν σχετικής εντολής του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια εφαρμόζει σύστημα ενεργητικής επιτήρησης για την ανίχνευση υπόπτων κρουσμάτων του νέου κοροναϊού 2019-nCoV σε όλες τις απευθείας πτήσεις από την Κίνα.

Συγκεκριμένα, τα μέτρα αυτά ενισχύουν την ήδη υπάρχουσα διαδικασία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των ταξιδιωτών τα οποία περιλαμβάνουν:

  1. Θερμομέτρηση με τη χρήση θερμομέτρων υπερύθρων, των επιβατών καθώς και του πληρώματος των αεροσκαφών επιλεγμένων πτήσεων
  2. Ενημέρωση των ταξιδιωτών με αφίσες (σε δύο γλώσσες) που έχουν τοποθετηθεί σε επιλεγμένα σημεία στον χώρο αφίξεων και αναχωρήσεων του Διεθνούς Αερολιμένα
  3. Διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στην Κινεζική γλώσσα
Κοροναϊός φυλλάδιο
Ενημερωτικό φυλλάδιο στην Κινεζική γλώσσα

Στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος έχουν τεθεί σε ισχύ αυξημένα μέτρα ελέγχου κι επιτήρησης στις αφίξεις.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ