Όρος Έβερεστ

Η αναρρίχηση στο Όρος Έβερεστ, δε θα είναι ποτέ όπως πριν. Δείτε ποια είναι η νέα απαγόρευση που θα εφαρμόσει!

Ανακαλύψτε, επίσης, πως μπορείτε κι εσείς να πραγματοποιήσετε ένα μοναδικό ταξίδι στο Νεπάλ, κάτω από τη σκιά του Έβερεστ!

Τέλος στα πλαστικά βάζει το Έβερεστ! Οι ολοένα και αυξανόμενες ορδές ορειβατών, φέρνουν μαζί τους και άπειρα σκουπίδια τα οποία φαίνεται πως «πνίγουν» την ψηλότερη κορυφή των Ιμαλαΐων. Σε μια προσπάθεια να μειώσει τα σκουπίδια που βρέθηκαν γύρω από το Έβερεστ, το Νεπάλ ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει τα πλαστικά μιας χρήσης από την περιοχή Khumbu. Με ισχύ από τον Ιανουάριο του 2020, οι αναρριχητές δε θα μπορούν να φέρουν μαζί τους ή να ψωνίζουν από τα τοπικά καταστήματα, πλαστικά μιας χρήσης με πάχος μικρότερο από 0,03 χιλιοστά.

Η απαγόρευση δεν ισχύει για πλαστικές φιάλες νερού. «Κάνουμε διαβουλεύσεις με όλες τις πλευρές για το τι μπορεί να γίνει με τα πλαστικά μπουκάλια νερού», δήλωσε στο CNN ο Ganesh Ghimire, επικεφαλής διοικητικός υπάλληλος του αγροτικού δήμου Khumbu Pasang Lhamu. «Σύντομα θα βρούμε μια λύση για αυτό», επεσήμανε. Η περιοχή καλωσορίζει περίπου 150.000 επισκέπτες κάθε χρόνο. Νωρίτερα αυτό το έτος, τουλάχιστον 11 τόνοι σκουπιδιών καθαρίστηκαν από το βουνό.

Πηγή: Icons Travellers

Έβερεστ: Η ιστορία πίσω από το όνομά του! Εσείς τη γνωρίζετε;

Βουνό Έβερεστ

Από που πήρε το όνομά του το Έβερεστ; Πάμε να μάθουμε την ιστορία του! Πολλά χρόνια προτού ο Έντμουντ Χίλαρι και ο Τένσινγκ Νοργκέι κάρφωσαν την σημαία της Νέας Ζηλανδίας στο υψηλότερο σημείο της Γης, το βουνό Chomolungma (=Μητέρα της Γης) της οροσειράς των Ιμαλαΐων στο σημερινό Νεπάλ είχε ήδη αλλάξει το όνομά του.

Ένα απόγευμα του 1852 στο Ντέχρα Ντουν της αυτοκρατορικής Ινδίας, ο υπάλληλος-υπολογιστής (αυτή ήταν τότε η επίσημη ονομασία των υπαλλήλων που έκαναν υπολογισμούς) Χένεσι μπήκε στο γραφείο του προϊσταμένου του ανακράζοντας… Μάθετε όλη την ιστορία στο athensmagazine.gr.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ