Τρίτη, 9 Ιουλίου, 2024
30.7 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΚλειστός ο Πύργος του Άιφελ λόγω απεργίας των εργαζομένων - Ο τουριστικός...

Κλειστός ο Πύργος του Άιφελ λόγω απεργίας των εργαζομένων – Ο τουριστικός αντίκτυπος

Απεργία στον Πύργο του Άιφελ: Γιατί απεργούν οι εργαζόμενοι, πόσο θα διαρκέσει και τουριστικός αντίκτυπος.

Οι τουρίστες έμειναν απογοητευμένοι την περασμένη Δευτέρα όταν ο Πύργος του Άιφελ έκλεισε λόγω απεργίας των εργαζομένων.
Είναι αναμφισβήτητα το πιο γνωστό τουριστικό αξιοθέατο στη Γαλλία και ανάμεσα στα πιο γνωστά του κόσμου και υποδέχεται κατά μέσο όρο 7 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο. Αυτή την εβδομάδα όμως, οι τουρίστες έμειναν απογοητευμένοι καθώς ο εμβληματικός Πύργος του Άιφελ του Παρισιού έκλεισε λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων. Είναι η δεύτερη απεργία που πραγματοποιείται από τον Δεκέμβριο.

- Advertisement -

Γιατί απεργούν οι εγαζόμενοι;

Το προσωπικό του Πύργου του Άιφελ είναι υπεύθυνο για τον τρόπο διαχείρισης του μνημείου. Τα συνδικάτα που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους ισχυρίζονται ότι η πόλη υποτιμά το κόστος συντήρησης και υπερπώλησε εισιτήρια, γεγονός που επιβαρύνει το προσωπικό και εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους εργαζόμενους. Έχει επίσης αναφερθεί ότι το προσωπικό απαιτεί αύξηση μισθού ανάλογη με την αύξηση του κόστους των εισιτηρίων.

Πόσο καιρό θα είναι κλειστός ο Πύργος του Άιφελ;

Ο Πύργος του Άιφελ έκλεισε τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου και παρέμεινε κλειστός και χθες (Τρίτη 20 Φεβρουαρίου), σύμφωνα με ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του. Η ιστοσελίδα προειδοποιεί ότι η απεργία μπορεί να παραταθεί και να διαταράξει τα εγκαίνια του πύργου που ήταν προγραμματισμένα για σήμερα. Ακόμα δεν είναι σαφές καθώς η επίσημη ιστοσελίδα αναφέρει μέχρι στιγμής:”Λόγω ανακοίνωσης απεργίας, τα εγκαίνια του Πύργου του Άιφελ ενδέχεται να διαταραχθούν στις 21 Φεβρουαρίου. Σας συμβουλεύουμε να ελέγξετε τον ιστότοπό μας πριν έρθετε ή να αναβάλετε την επίσκεψή σας. Οι επισκέπτες με ηλεκτρονικά εισιτήρια καλούνται να ελέγξουν το email τους.
Ζητούμε συγγνώμη για την αναστάτωση”.

Προβλέπεται ότι το μνημείο θα παραμείνει κλειστό για όλη την εβδομάδα.

Μπορούν οι τουρίστες να τον επισκεφτούν;

Δεν είναι δυνατό να επισκεφτούν τον πύργο τουρίστεςόσο είναι κλειστός λόγω της απεργίας. Όσοι διαθέτουν ηλεκτρονικά εισιτήρια, συνιστάται από τους υπεύθυνους να ελέγξουν το e-mail τους για συμβουλές.

Θα επηρεάσουν οι απεργίες τους Ολυμπιακούς Αγώνες;

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού 2024 ξεκινούν το καλοκαίρι, με την επίσημη τελετή έναρξης να έχει προγραμματιστεί για τις 26 Ιουλίου. Το αν το προσωπικό επιμείνει στην απεργία κατά τη διάρκεια των αγώνων μένει να φανεί, αλλά έχει αναφερθεί ότι στους εργαζομένους του δημόσιου τομέα έχουν προσφερθεί μπόνους για να αποτραπόυν από οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια που θα μπορούσε να επηρεάσει τους Αγώνες.

Τι έχει ειπωθεί για την απεργία μέχρι στιγμής;

Μια κοινή δήλωση των συνδικάτων CGT και FO καλούσε την πόλη του Παρισιού «να είναι λογική με τις οικονομικές απαιτήσεις της για να διασφαλίσει την επιβίωση του μνημείου και της εταιρείας που το διαχειρίζεται».

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,301LikesΚάντε Like
88,245 FollowersΑκολουθήστε
172,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ