Κόφτης στα SMS μετακινήσεων

Σήμερα νωρίς το πρωί μιλώντας στο Open ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας προανήγγειλε αυστηρότερα μέτρα και πιθανόν ένα  lockdown τύπου Μαρτίου στην Αττική.

- Advertisement -

«Εισήγησή μου είναι ένα σύντομο, καθολικό lockdown στην Αττική», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας και στη συνέχεια ανέφερε ότι αυτή θα είναι η εισήγηση των ειδικών.

Είπε, μάλιστα, πως δεδομένου ότι το σύστημα υγείας δέχεται πολύ μεγάλη πίεση (το 71% άλλωστε των ΜΕΘ στην Αττική έχουν ήδη καλυφθεί), εάν τα δεδομένα που θα έχουμε σήμερα, Τρίτη 9/2, είναι ανησυχητικά, τότε η εισήγησή του θα είναι ένα «σύντομο, ολικό lockdown», ένα lockdown δηλαδή σαν το αντίστοιχο του περασμένου Μαρτίου.

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε επίσης τις νέες παρατάσεις των αεροπορικών οδηγιών για πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού

Lockdown: “Κόφτης” στις μετακινήσεις 2 και 6 έρχεται στις κόκκινες περιοχές!

Η έξαρση των κρουσμάτων στην Αττική, η μετάλλαξη του κορονοϊού, η έλλειψη εμβολίων και οι καθυστερήσεις στον εμβολιασμό, τα ανοίγματα της αγοράς και των σχολείων, τα πρόσφατα επιδημιολογικά δεδομένα σήμαναν και πάλι συναγερμό αλλά και νέα μέτρα να “πέφτουν” στο τραπέζι προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση του ιού, μεταξύ αυτών και “κόφτης” στα SMS.

Μετά το κλείσιμο το Σαββατοκύριακο των καταστημάτων από τις 6 και την απαγόρευση της κυκλοφορίας από την ώρα αυτή μέχρι τις 5 το πρωί στις “κόκκινες” περιοχές, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, φαίνεται πως ειδικοί, κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι σκέφτονται τρόπους αντιμετώπισης της δύσκολης κατάστασης. Ανάμεσά τους και ο περιορισμός των SMS αλλά και ο “κόφτης” σε κάποια από αυτά.

lockdown Ελλάδα

Διαβάστε ακόμα:Independent: Εμβόλιο & ταξίδια… 5 ερωτήσεις αναζητούν απαντήσεις! Τι θα ισχύει για ταξιδιώτες σε πλοία και αεροπλάνα

Τι είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης για τα SMS

Πολλά είναι τα άλυτα ζητήματα στη λειτουργία της αγοράς και αυτό φάνηκε από τα όσα είπε σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. Ο υπουργός αναφέρθηκε και στη συζήτηση που γίνεται στο πλαίσιο της απαγόρευσης κυκλοφορίας για περιορισμό των SMS. about:blank

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 18:00 το Σαββατοκύριακο έφερε μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία των σούπερ μάρκετ, όπου παρατηρήθηκαν ουρές χιλιομέτρων. «Πρέπει να δούμε το πρόβλημα, το οποίο θα ενταθεί σε περίπτωση που δεν λειτουργήσουν και οι λαϊκές αγορές το Σάββατο», πρόσθεσε.

Κορονοϊός: Nα ξεχάσουμε το Πάσχα και πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο για γενικό lockdown, λένε ειδικοί και Πολιτική Προστασία

Απαντώντας στις πληροφορίες που φέρουν την κυβέρνηση να σκέφτεται να βάλει «κόφτη» στις μετακινήσεις μέσω SMS, ιδίως στους κωδικούς 2 και 6, που αφορούν στις αγορές και την άθληση, σημείωσε ότι όντως αυτό το σενάριο υπάρχει στο τραπέζι, αλλά ο ίδιος είναι αντίθετος και το θεωρεί πρακτικά ανεφάρμοστο.

Ερωτηθείς για τα αυστηρά μέτρα που ίσχυσαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 18:00, ο υπουργός απάντησε ότι τα μέτρα θα ισχύσουν και το επόμενο Σαββατοκύριακο και από εκεί και πέρα θα συνεκτιμηθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα αυτής της εβδομάδας και θα ληφθούν οι αποφάσεις για τη συνέχεια.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ