Κόφτης στα SMS μετακινήσεων

Η έξαρση των κρουσμάτων στην Αττική, η μετάλλαξη του κορονοϊού, η έλλειψη εμβολίων και οι καθυστερήσεις στον εμβολιασμό, τα ανοίγματα της αγοράς και των σχολείων, τα πρόσφατα επιδημιολογικά δεδομένα σήμαναν τον συναγερμό και τα νέα μέτρα “έπεσαν” στο τραπέζι προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση του ιού, και οδηγηθήκαμε σε ένα ακόμα  lockdown, αυστηρότερο ενώ δεν είχε λήξει ακόμα το προηγούμενο!

Η ημερομηνία που είχε δοθεί αρχικά για την άρση του αυστηρού lockdown είναι το τέλος του μήνα. Ωστόσο αυτό θα εξαρτηθεί καθώς είναι πολύ πιθανό σενάριο η παράτασή του , με δεδομένο ότι το ιικό φορτίο στην Αττική παραμένει υψηλό και υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τις μεταλλάξεις.

Η εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε (Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου) είναι αυτή που θα κρίνει αν θα υπάρξει άρση των μέτρων του αυστηρού lockdown στην Αττική, όπου τα κρούσματα κορονοϊού παραμένουν σε καθημερινή βάση υψηλά και οι κλίνες ΜΕΘ παραμένουν λίγες .

Διαβάστε ακόμα:Independent: Εμβόλιο & ταξίδια… 5 ερωτήσεις αναζητούν απαντήσεις! Τι θα ισχύει για ταξιδιώτες σε πλοία και αεροπλάνα

ΤΟ αυστηρό lockdown που επιβλήθηκε στην Αττική από τις 11 Φεβρουαρίου μεταξύ άλλων περιλαμβάνει το κλείσιμο των σχολείων και του λιανεμπορίου αλλά και την απαγόρευση μετακίνησης από τις 18:00 τα Σαββατοκύριακα, θα έχει διάρκεια έως και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ελληνικής πνευμονολογικής εταιρείας, Στέλιο Λουκίδη, ο οποίος μίλησε στο OPEN TV, «η Αττική έχει το μεγαλύτερο φόρτο στα νοσοκομεία από την αρχή της πανδημίας και έχει μπει σε ένα περιβάλλον ίσως το πιο πιεστικό από την αρχή της πανδημίας», ενώ ο ίδιος τόνισε ότι δεν θεωρεί πιθανό να βελτιωθεί η κατάσταση έως την 1η Μαρτίου.

Από την άλλη οι εμβολιασμοί συνεχίζονται σε όλη τη χώρα και σύμφωνα με το emvolio.gov.gr, έχουν κάνει το εμβόλιο σχεδόν 700.000 πολίτες. Η σταδιακή επαναλειτουργία κάποιων δραστηριοτήτων είναι συνδεδεμένη με την εξέλιξη των εμβολιασμών.

Διαβάστε ακόμα:  Η Ταϊλάνδη από την 1η Ιουνίου απλοποιεί τις προϋποθέσεις εισόδου στη χώρα
lockdown Αττική

Lockdown – Κορονοϊός: Το (αισιόδοξο) σενάριο να επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού το Πάσχα.

Τα σχολεία είναι η προτεραιότητα

Βασικό μέλημα της κυβέρνησης φαίνεται ότι είναι το άνοιγμα των σχολείων στις κόκκινες περιοχές της χώρας. Όπως και την προηγούμενη φορά, πρώτα αναμένεται να ξεκινήσουν τη δια ζώσης εκπαίδευση τα Δημοτικά και θα ακολουθήσει το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων.

Αναφορικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, μιλώντας στο MEGA Σαββατοκύριακο εξέφρασε την ελπίδα αλλά και την πεποίθηση ότι τα άνοιγμα των καταστημάτων θα έρθει την 1η Μαρτίου και μεταξύ άλλων είπε: «Την ερχόμενη Δευτέρα θεωρώ ότι το λιανεμπόριο θα ανοίξει. Έχει αποδείξει ότι μπορεί να λειτουργήσει με οποιοδήποτε τρόπο του έχει προταθεί. Ανάλογα με την πορεία των κρουσμάτων θα προτείνουμε είτε με click away είτε με click inside» και πρόσθεσε: «Η αίσθηση που έχω είναι ότι μπορούμε να ανοίξουμε την ερχόμενη Δευτέρα με ασφάλεια».

Από την άλλη ο καθηγητής Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας επίσης στο Mega ξεκαθάρισε ότι το άνοιγμα τον δραστηριοτήτων θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό την εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε, ενώ ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Δημόπουλος είπε: «Πρέπει να συνυπολογιστούν όλα αυτά πριν προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα. Όταν έχουμε εικόνα από τα δεδομένα θα αποφασιστεί πότε θα ανοίξουν οι δραστηριότητες»

Σήμερα νωρίτερα το πρωί μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο καθηγητής Χ.Γώγος είπε ότι «Μπορεί να έχουμε παράταση του lockdown στην Αττική»

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ