Απεργία πλοία

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία σε ολόκληρη την χώρα λόγω 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου. Ποιες ώρες θα παραμείνουν δεμένα;

Πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι αερομεταφορείς με τις συνεχόμενες απεργίες των εργαζομένων!

Σημειώνεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας προχώρησε στη συγκεκριμένη απόφαση με αφορμή το αναπτυξιακό νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή. Συνεπώς, τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα από τις 6:00 το πρωί της Τρίτης έως στις 6:00 το πρωί της επόμενης ημέρας.

Ryanair: Νέες απεργίες από τους πιλότους της αεροπορικής εταιρείας! Θα επηρεαστούν οι πτήσεις;

Ryanair νέα

Το συνδικάτο των πιλότων της Ryanair στη Βρετανία, εξήγγειλε νέες 24ωρες απεργίες μεταξύ 18 και 29 Σεπτεμβρίου. Θα επηρεαστούν οι πτήσεις;

Στο ερώτημα αν θα επηρεαστούν οι πτήσεις, η Ryanair κατάφερε, μέχρι στιγμής στις απεργίες που πραγματοποιήθηκαν τον Αύγουστο, να εκτελέσει το πλήρες πρόγραμμα των πτήσεών της, κατά τη διάρκεια των απεργιών αυτών, προσλαμβάνοντας περισσότερους συμβασιούχους και φέρνοντας πιλότους της απ’ όλη την Ευρώπη, ενώ περιέγραψε τις απεργίες ως «άσκοπες και αποτυχημένες». 

Η εταιρεία βρίσκεται σε διαρκή διαμάχη με τους πιλότους και τα πληρώματα της σε όλη την Ευρώπη, αφότου αναγκάστηκε να αναγνωρίσει τα συνδικάτα τους πέρυσι. Μέλος του συνδικάτου BALPA είπε σε δήλωση του ότι η ένωση «αισθάνεται ότι δεν έχει άλλη επιλογή παρά να προσθέσει περισσότερες ημερομηνίες δεδομένης της αδιαλλαξίας της Ryanair».

Ο Γενικός Γραμματέας του BALPA, Μπράιαν Στρούτον, δήλωσε: «Είμαστε σαφείς ότι θέλουμε να διευθετήσουμε τη διαφορά και να επιφέρουμε μια αλλαγή στην Ryanair προς το καλύτερο. Οι πιλότοι στην Ryanair αναζητούν τις ίδιες παροχές που υπάρχουν σε άλλες αεροπορικές εταιρείες, τα αιτήματά μας δεν είναι παράλογα.»

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ