Όσα πρέπει να ξέρετε προτού διαλέξετε συνταξιδιώτη - Travel Tips

Πριν αποφασίσετε να διαλέξετε συνταξιδιώτη, ιδίως αν δεν είναι «κολλητός» σας και δεν γνωρίζετε τις συνήθειές του, βεβαιωθείτε ότι είστε… συµβατοί και θα περάσετε καλά μαζί σε ένα ταξίδι. Εμείς σας δίνουμε τα tips για να κάνετε τη σωστή επιλογή!

Ποιοι είναι οι στόχοι σας;

Ξεκαθαρίστε τι αναζητά ο καθένας στο συγκεκριµένο ταξίδι. Σας αρέσει να ξυπνάτε νωρίς και να γεµίζετε τη µέρα σας µε εξορµήσεις στα αξιοθέατα και άλλες δραστηριότητες; Ψάχνετε ευκαιρία για ξεκούραση και χαλάρωση; Θέλετε να «αράζετε» στο ξενοδοχείο και να απολαµβάνετε τις παροχές του; Όπως και να ‘χει, το να θέσει ο καθένας εκ των προτέρων τις προτεραιότητες και τους στόχους του θα σας γλιτώσει από διαφωνίες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Τι ώρα χτυπάει το ρολόι;

Εσείς και ο συνταξιδιώτης σας είστε και οι δύο άτοµα που σηκώνονται… µε τις κότες ή ξενυχτάτε σαν… τις κουκουβάγιες; Φτιάξτε από πριν το πρόγραµµά σας αναλόγως, ώστε να βρείτε µια συµβιβαστική λύση που θα βολεύει και τους δύο.

Ταξίδι με φίλο

Οργανωμένα tours ή μοναχικοί ταξιδιώτες;

Σε κάποιους αρέσει να έχουν έναν οδηγό ή να ακολουθούν κάποιο γκρουπ µε ξεναγό για τις περιηγήσεις τους, ενώ άλλοι θέλουν να ανακαλύπτουν κάθε τόπο εντελώς µόνοι τους. Φροντίστε να ξεκαθαρίσετε µε τον φίλο σας ποια «οδό» θα προτιµήσετε.

Είστε αυθόρμητοι;

Νιώθετε πιο ασφαλείς να σχεδιάζετε κάθε µέρα του ταξιδιού ακόµα και στην παραµικρή της λεπτοµέρεια ή είστε από αυτούς που αφήνουν τα πράγµατα να κυλήσουν όπως τύχει; Το ιδανικό θα ήταν να υπάρχει ένα πρόγραµµα, προκειµένου να δείτε όσα περισσότερα µπορείτε, αλλά και «χώρος» για λίγο αυθορµητισµό. Συµφωνήστε τα προτού ξεκινήσετε, για να αποφύγετε πιθανές διενέξεις.

Αγχώνεστε εύκολα;

Ένα ταξίδι µπορεί να έχει πολλά απρόοπτα. Από την καθυστέρηση µιας πτήσης και την κούραση του jet lag µέχρι ασθένειες (Τι να κάνετε αν αρρωστήσετε στο ταξίδι σας στο εξωτερικό;). Δεν έχει σηµασία αν θα τα έχετε προβλέψει όλα εξαρχής –δεν µπορείτε, άλλωστε–, αφού υπάρχει µεγάλη πιθανότητα κάτι να πάει στραβά. Το θέµα είναι αν µπορείτε να παραµείνετε ψύχραιµοι και να διαχειριστείτε κάθε πρόβληµα µε τον συνταξιδιώτη σας.

Κάνετε «εκπτώσεις» στην άνεσή σας;

Από το να ταξιδέψετε µε µικρότερο budget απ’ ό,τι συνήθως µέχρι το να δοκιµάσετε καινούρια πράγµατα και από το να επισκεφθείτε µια χώρα που δεν µιλάτε τη γλώσσα της µέχρι το να µείνετε σε ένα hostel, υπάρχουν πολλές παράµετροι τις οποίες θα πρέπει να λάβετε υπόψη και να διευκρινίσετε, προτού πάρετε την απόφαση να ταξιδέψετε µε έναν φίλο σας.

- Advertisement -
Ταξίδι με φίλους - συμβουλές

Τι γίνεται µε το φαγητό;

Το φαγητό είναι αναπόσπαστο µέρος –και απόλαυση!– κάθε ταξιδιού και ένα από τα θέµατα στα οποία θα πρέπει να συµφωνήσετε. Είστε διατεθειµένοι να ξοδέψετε χρήµατα για να επισκεφθείτε ακριβά εστιατόρια ή προτιµάτε τη λύση του fast food; Θέλετε να εντρυφήσετε στην τοπική κουζίνα ή θα ακολουθήσετε πιο safe επιλογές, σαν αυτές που συνηθίζετε καθηµερινά; Βρείτε κοινό έδαφος για να µην υπάρξουν γκρίνιες.

Σας πειράζει να περάσετε χρόνο χώρια;

Αν το ταξίδι είναι για αρκετές ηµέρες, ίσως χρειαστεί να «χωριστείτε», για να έχει ο καθένας τον χρόνο και τον χώρο του για συγκεκριµένα ενδιαφέροντα. Είστε ΟΚ µε αυτό;

Ποια είναι τα δυνατά και ποια τα αδύνατα σηµεία σας;

Αυτό είναι το κλειδί! Ίσως ο ένας από σας να είναι οργανωτικός και να µπορεί να διαχειρίζεται καλύτερα τις κρατήσεις εισιτηρίων, ενώ ο άλλος να προσανατολίζεται ευκολότερα ή να είναι πιο άνετος στην επικοινωνία µε ξένους. Το καλύτερο ταξιδιωτικό «ταίρι» είναι αυτό που σας συµπληρώνει. Αναλαµβάνοντας ο καθένας συγκεκριµένα πράγµατα, είναι σίγουρο ότι θα κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη.

Πηγή: Icons Travellers

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ