Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
26.5 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsRyanair: Έκτακτη ανακοίνωση! Ακυρώνει όλες τις πτήσεις από και προς Ιταλία

Ryanair: Έκτακτη ανακοίνωση! Ακυρώνει όλες τις πτήσεις από και προς Ιταλία

H Ryanair, μετά την ανακοίνωσή της ότι θα μειώσει συγκεκριμένες πτήσεις από Ιταλία λόγω του κορονοϊού, τελικά εξέδωσε έκτακτη ανακοίνωση ότι ακυρώνει όλες τις πτήσεις από και προς Ιταλία. Μέχρι πότε θα διαρκέσει αυτό το μέτρο;

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της η Ryanair αναφέρει, ότι προχωράει σε αναστολή όλων των δρομολογίων της προς / από και εντός της Ιταλίας, ύστερα από την απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης να μπει σε καραντίνα ολόκληρη η χώρα για να περιορίσει την εξάπλωση του ιού Covid-19.

- Advertisement -

Όπως τονίζεται, η εφαρμογή της αναστολής πτήσεων θα εφαρμοσθεί:

  • Από τις 24:00 (Τετάρτη 11 Μαρτίου) έως τις 24:00 (Τετάρτη 8 Απριλίου) στις πτήσεις εντός Ιταλίας.
  • Από τις 24:00 (Παρασκευή 13 Μαρτίου) έως τις 24:00 (Τετάρτη 8 Απριλίου) στις διεθνείς πτήσεις από και προς Ιταλία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, η Ryanair, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, ακυρώνει τις πτήσεις της μέχρι την Τετάρτη 8 Απριλίου 2020.

Ryanair έκτακτη ανακοίνωση για τον κορονοϊό - ακύρωση πτήσεων

Σε περίπτωση που ταξιδεύετε σε κάποιον άλλο προορισμό, δείτε συμβουλές από ειδικούς για προστασία από τον κορονοϊό μέσα στο αεροπλάνο!

Όλοι οι επιβάτες που επηρεάζονται από αυτό το μέτρο έλαβαν email που τους ενημερώνουν για την ακύρωση των πτήσεών τους. Οι επιβάτες που αναζητούν επαναπατρισμό μπορούν να λάβουν ελεύθερη μετακίνηση σε προηγούμενη πτήση της Ryanair που θα εκτελεστεί μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 13 Μαρτίου. Επίσης, οι επιβάτες που επηρεάζονται θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε πλήρη επιστροφή χρημάτων ή μια ταξιδιωτική πίστωση που μπορεί να εξαργυρωθεί στις πτήσεις της Ryanair τους επόμενους 12 μήνες.

Η Ryanair εξακολουθεί να συμμορφώνεται πλήρως με τις κατευθυντήριες οδηγίες και τις ταξιδιωτικές απαγορεύσεις της ΠΟΥ και της εθνικής κυβέρνησης. Η κατάσταση αλλάζει καθημερινά και όλοι οι επιβάτες στις πτήσεις που πλήττονται από ταξιδιωτικές απαγορεύσεις ή ακυρώσεις πτήσεων, λαμβάνουν email και τους προσφέρονται μεταφορές των αρχικών πτήσεων, πλήρεις επιστροφές ή ταξιδιωτικές πιστώσεις.

Η αεροπορική εταιρεία απολογείται ειλικρινά σε όλους τους πελάτες της για τις εν λόγω διακοπές του χρονοδιαγράμματος που προκαλούνται από περιορισμούς της ιταλικής κυβέρνησης και την τελευταία απόφαση να μπει σε καραντίνα όλη η Ιταλία για την καταπολέμηση του κορονοϊού (ιού Covid-19).

Ακύρωση πτήσεων από/προς Ιταλία και από άλλες αεροπορικές εταιρείες

Την ίδια ώρα και άλλες αεροπορικές εταιρίες ακυρώνουν τις πτήσεις τους στην Ιταλία. Η EasyJet ανακοίνωσε την αναστολή όλων των πτήσεών της προς και από την Ιταλία έως τις αρχές Απριλίου. Η British Airways έπραξε το ίδιο, αλλά μόνο για μία ημέρα. Η Air Canada τέλος, ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις πτήσεις προς την Ιταλία από σήμερα έως την 1η Μαΐου.

Υπενθυμίζεται πως με χθεσινή ανακοίνωσή της η ΥΠΑ έχει αποφασίσει την αναστολή όλων των πτήσεων από και προς τη Βόρεια Ιταλία από όλα τα ελληνικά αεροδρόμια και όλες τις αεροπορικές εταιρείες έως τις 23 Μαρτίου.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,270LikesΚάντε Like
88,476 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ