Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου, 2024
16.9 C
Athens
HomeFood & TravelΣπαγγέτι aglio e olio: ο ορισμός της απλότητας και της νοστιμιάς -...

Σπαγγέτι aglio e olio: ο ορισμός της απλότητας και της νοστιμιάς – η αυθεντική ιταλική συνταγή

Ποιός είπε ότι για να είναι ένα πιάτο νόστιμο χρειάζεται μεγάλη τέχνη και πληθώρα υλικών; Η ιταλική κουζίνα μας έχει διδάξει ότι η ποιότητα, απλότητα και φρεσκάδα είναι τα 3 στοιχεία που κάνουν τη διαφορά σε ένα φαγητό κι όχι το πόσο πολύπλοκη είναι η συνταγή του ή πόσα υλικά θα χρησιμοποιήσουμε. Το travelstyle σας προτείνει να δοκιμάσετε την αυθεντική ιταλική συνταγή για σπαγγέτι aglio e olio, δηλαδή με σκόρδο και λάδι, ένα πολύ εύκολο και νόστιμο πιάτο που θα αγαπήσετε! Και φυσικά, μπορείτε να μάθετε όλα τα μυστικά της Ιταλικής κουζίνας!

Τι θα χρειαστείτε για να φτιάξετε σπαγγέτι aglio e olio

Για μακαρόνια aglio e olio θα χρειαστείτε τα παρακάτω υλικά:

- Advertisement -
  • 1 πακέτο μακαρόνια (σπαγγέτι)
  • 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 6 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Τριμμένο τυρί παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλτε άφθονο νερό να βράσει με κλειστό καπάκι, αφού πρώτα έχετε ρίξει αρκετό αλάτι.
  2. Βάλτε τα ζυμαρικά να βράσουν μέχρι να είναι al dente (όχι πολύ βρασμένα). Όταν βράσουν βγάλτε τα από τη φωτιά και σουρώστε το νερό τους.
  3. Σε ένα τηγάνι βάλτε το λάδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Χαμηλώστε τη φωτιά στο ελάχιστο κι αφήστε για ακόμα 5 λεπτά. Προσοχή: είναι πολύ εύκολο το σκόρδο να ψηθεί οπότε δεν μπορείτε να το βάλετε στα ζυμαρικά σας, επομένως μην ξεχαστείτε με το χρόνο και τη θερμοκρασία. Θέλουμε απλώς να μαλακώσει.
  4. Ρίξτε τα μακαρόνια στο τηγάνι με το λάδι με το σκόρδο κι αφήστε για 1 λεπτό να μαγειρευτούν μαζί. Ανακατέψτε και προσθέστε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  5. Τα ζυμαρικά σας είναι κι όλας έτοιμα! Αφαιρέστε από τη φωτιά και σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι (αν θέλετε) και, φυσικά, τριμμένη παρμεζάνα!

Καλή απόλαυση!

Tips:

  • Οι Ιταλοί αγαπούν πολύ το peperoncino, δηλαδή τη μικρούλα μα πολύ καυτερή κόκκινη πιπεριά. Αν σας αρέσουν τα καυτερά, τότε όσο τσιγαρίζετε το σκόρδο, προσθέστε και ψιλοκομμένο peperoncino.
  • Το πιάτο ταιριάζει ιδανικά με λευκό κρασί.

Μπορείτε να δείτε την πανεύκολη συνταγή για aglio olio e peperoncino στο βίντεο που ακολουθεί:

Spaghetti aglio, olio e peperoncino: come si prepara? | Davide De Vita |

Βίντεο: Davide de Vita

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,088LikesLike
88,799 FollowersFollow
182,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ