Πάρος καλύτερο νησία Ευρώπης Conde Nast Traveler πανοραμική

Σε πέντε νησιά των Κυκλάδων εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι σήμερα επιπρόσθετα περιοριστικά μέτρα καθώς θεωρούνται επιδημιολογικά επικίνδυνα.

- Advertisement -

Αυτό ισχύει αν και δεν ανακοινώνονται, τουλάχιστον επίσημα σύμφωνα με τα καθημερινά στοιχεία του ΕΟΔΥ, πολλά κρούσματα covid-19 σε αυτά, αν εξαιρέσουμε την Κύθνο που την περασμένη εβδομάδα ήταν στο “κόκκινο”.

Επίσης, συνυπολογίζουμε ότι η τουριστική σεζόν βρίσκεται στα “τελειώματα” της και ο πληθυσμός σε “χειμερινά επίπεδα”, ωστόσο τα επιπλέον περιοριστικά μέτρα βρίσκονται σε ισχύ.

Εδώ απαντάνε οι ειδικοί αν και πόσο εύκολα μπορείς να κολλήσεις από μπαρ & εστιατόρια

Τα νησιά αυτά είναι:

Δείτε εδώ το νέο App στο κινητό για ενημέρωση των μέτρων ανά περιοχή

Κορονοϊός

Αναλυτικότερα δείτε τα περιοριστικά μέτρα για το καθένα από αυτά:

Για τους Δήμους Μυκόνου, Κύθνου:

  • Απαγορεύεται η λειτουργία όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 της επομένης.
  • Έχει ανασταλεί κάθε είδους εκδήλωσης, όπως πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες.
  • Απαγορεύεται κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Για τους Δήμους Σαντορίνης, Πάρου και Αντιπάρου:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους
  • Απαγορεύεται η λειτουργία των καταστημάτων από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί.

Κορονοϊός: Σήμα κινδύνου για την Αττική & τα νέα μέτρα που πάρθηκαν

Σήμα κινδύνου για την Αττική & ανακοίνωση νέων μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού έγινε πριν λίγες ημέρες. Ο Σωτήρης Τσιόρδας έστειλε σήμα συναγερμού στην Αττική και σε συγκεκριμένα διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας για την πορεία της πανδημίας και την έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Κατά τη διάρκεια της τακτικής σύσκεψης που έγινε για την πορεία της επιδημίας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσαν πρόσθετα μέτρα για την Αττική όσον αφορά στις δημόσιες συναθροίσεις, στην αναστολή πολιτιστικών εκδηλώσεων για 14 ημέρες και την ενθάρρυνση της τηλεργασίας στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, ώστε να περιοριστούν οι περιττές μετακινήσεις.

Κορονοϊός Παστέρ

«Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να εφαρμόσει επιπλέον μέτρα ασφαλείας για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στην Αττική», δήλωσε ο Πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας: «Είμαι απολύτως έτοιμος, μετά από τη σχετική εισήγηση και της Επιτροπής σήμερα, να πάρουμε και κάποια πρόσθετα μέτρα ».about:blank

Ο αριθμός των κρουσμάτων δείχνει ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στην Αττική και ιδιαίτερα στο κέντρο της Αθήνας και σε συγκεκριμένα δημοτικά διαμερίσματα, για τα οποία εξετάζεται η λήψη πρόσθετων μέτρων ελέγχου, ειδικά για ευάλωτες ομάδες. Στη σύσκεψη σημειώθηκε ότι παρά την αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων ασθενών το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν αντιμετωπίζει έλλειψη κλινών εντατικής θεραπείας.

Τι δήλωσε ο Πρωθυπουργός

«Τα μέτρα τα οποία παίρνουμε πρέπει πρώτα απ΄όλα να είμαστε σίγουροι ότι είναι εφαρμόσιμα, ότι τα εξηγούμε με την απαραίτητη πειστικότητα και ότι, τελικά, είναι εκείνα που πρέπει να πάρουμε για να αποφύγουμε άλλα μέτρα τα οποία θα έχουν οικονομικό αντίκτυπο, βαρύ, που αυτήν τη στιγμή η ελληνική κοινωνία και η ελληνική οικονομία πολύ απλά δεν το αντέχουν. Εάν εφαρμόσουμε τα μέτρα που έχουμε πάρει, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα πάμε καλά. Αλλά για να είμαστε βέβαιοι ότι θα πάμε καλά, πρέπει καταρχάς να εστιάσουμε στην εφαρμογή των μέτρων».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε την ανάγκη απαρέγκλιτης τήρησης των μέτρων που έχουν ήδη αποφασιστεί, όπως η χρήση της μάσκας σε χώρους όπου είναι υποχρεωτική, σημειώνοντας ότι τον ενδιαφέρουν «ιδιαίτερα τα μέσα μαζικής μεταφοράς». Κάλεσε επίσης τους ευάλωτους πολίτες να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή όσον αφορά τον κορονοϊό.

Ο Σωτήρης Τσιόρδας στάθηκε στην Αττική

«Έχουμε ένα δεύτερο κύμα σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι σαφές αυτό. Στον χάρτη θετικότητας η Αττική ξεπερνά το 5%. Έχει μία σταδιακή άνοδο τις τελευταίες εβδομάδες, οπότε αυτός είναι ένας από τους παράγοντες που βάζουν την Αττική στο πορτοκαλί. Ο μετακινούμενος μέσος όρος των τελευταίων επτά ημερών ανεβαίνει, γεγονός που είναι επίσης δείγμα της κυκλοφορίας στην Αττική περισσότερο. Ο αριθμός των νοσηλευομένων είναι πλέον στους 554, είναι περίπου στο 20% με 30% των κλινών, ανάλογα την περιοχή που βλέπει κανείς», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «αυτός είναι ένας από τους δείκτες που καθοδηγούν τη λήψη περισσότερων μέτρων» σε ότι αφορά τις περιοχές της Αττικής.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ