Το μεγάλο βρετανικό ταξιδιωτικό πρακτορείο Jet2 & Jet2holidays αναστέλλει όλες τις πτήσεις διακοπών προς την Ελλάδα και την Κύπρο μέχρι τον επόμενο χρόνο και συγκεκριμένα τον Μάρτιο λόγω των τελευταίων ταξιδιωτικών συμβουλών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Συγκεκριμένα ακυρώνει το πρόγραμμα της για Κρήτη και Ρόδο, τους μοναδικούς ελληνικούς προορισμούς στους οποίους εξακολουθούσε να λειτουργεί, μέχρι το τέλος Μαρτίου 2021. Αντίθετα το πρόγραμμα για Κύπρο και συγκεκριμένα για Λάρνακα και Πάφο, θα συνεχιστεί στις 13 Φεβρουαρίου 2021. Δείτε επίσης, Κορονοϊός: Τέλος στις διεθνείς πτήσεις στην Βρετανία από την Πέμπτη

- Advertisement -

Οι εισερχόμενες πτήσεις θα λειτουργούν έως και την Κυριακή 8 Νοεμβρίου για να επιστρέψουν πελάτες που βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Trivago: Πότε προβλέπεται ανάκαμψη στα ευρωπαϊκά ταξίδια;

“Πρόκειται για μια εξαιρετικά γρήγορη κατάσταση και θα παρέχουμε ενημέρωση σχετικά με άλλους προορισμούς το συντομότερο δυνατό”, αναφέρει σε δήλωση της η εταιρεία.

Πτήση της Jet2

To ίδιο είχε συμβεί και τον Σεπτέμβριο τόσο από την Jet2 όσο και από την TUI όταν ακύρωσαν τα ταξίδια τους σε ελληνικά νησιά λόγω της καραντίνας στη Μεγάλη Βρετανία.

 Η TUI και η Jet2 ακύρωσαν στις αρχές Σεπτεμβρίου τα πακέτα διακοπών προς Κρήτη, Σαντορίνη, Ζάκυνθο και Μύκονο λόγω των τότε νέων μέτρων της βρετανικής κυβέρνησης σχετικά με την καραντίνα στην οποία επέβαλλε τους πολίτες της που επιστρέφουν από 7 ελληνικά νησιά, μεταξύ των οποίων και τα παραπάνω. Εδώ θα δείτε το σχετικό άρθρο με τις ταξιδιωτικές οδηγίες της Βρετανίας για τη χώρα μας.

Συγκεκριμένα η TUI, η μεγαλύτερη βρετανική ταξιδιωτική εταιρεία ανακοίνωσε τότε πως ακυρώνει όλα τα ταξίδια από τη Βρετανία προς την Κρήτη, τη Σαντορίνη, τη Ζάκυνθο και τη Μύκονο από 8 Σεπτεμβρίου έως τις 22 Σεπτεμβρίου. Το ίδιο συμβαίνει ξανά λόγω της εξάπλωσης ης πανδημίας του κορονοϊού και των νέων περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν προ ημερών στη Μεγάλη Βρετανία.

Όπως ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, θα ειδοποιούσε όλους τους πελάτες της οι οποίοι είχαν την επιλογή είτε να τροποποιήσουν το ταξίδι τους είτε να το ακυρώσουν και να λάβουν πλήρη επιστροφή χρημάτων. 

Επιπλέον, ανέφερε η ανακοίνωση, λόγω των θετικών κρουσμάτων πελατών το καλοκαίρι που επέστρεψαν από τον Λαγανά στην Ζάκυνθο και από τα Μάλια στην Κρήτη, η TUI αποφάσισε να μην προσφέρει πακέτα διακοπών στους συγκεκριμένους προορισμούς έως και τις 31 Οκτωβρίου 2020. 

Από την άλλη η Jet2, σύμφωνα με εκπρόσωπό της, ανακοίνωσε τότε πως η εταιρεία θα ανέστειλε τις διακοπές έως και τις 20 Σεπτεμβρίου στους ίδιους τέσσερις προορισμούς, Κρήτη, Σαντορίνη, Ζάκυνθο, Μύκονο και όσοι έχουν κλείσει πακέτα για εκεί μπορούν να προχωρήσουν σε ακύρωση χωρίς χρέωση.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ