Πιλοτήριο

Σε αναγκαστική άδεια άνευ αποδοχών θέτει η Turkish Airlines τους πιλότους ξένης υπηκοότητας, στα πλαίσια του περιορισμού των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού στα οικονομικά της.

Και αν αυτό μέχρι ένα σημείο είναι “θεμιτό”, δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί για όλες τις αεροπορικές εταιρείες ανά τον κόσμο, εύλογα ερωτήματα προκύπτουν για τα κριτήρια με τα οποία καταλήγει σε αυτή την επιλογή της αναγκαστικής άδειας, τα οποία απ’ ότι φαίνεται περιορίζονται στην υπηκοότητα των πιλότων!

Σημειώνεται πως η εταιρεία απέφυγε να προχωρήσει σε περικοπές θέσεων εργασίας ή να αιτηθεί κρατική διάσωση. Αντίθετα, επέλεξε να μειώσει κατά το ήμισυ τους μισθούς των πιλότων κατά τη διάρκεια του 2021 και μείωσε τους μισθούς και άλλων εργαζόμενων.

 Δείτε ποιες ταξιδιωτικές τάσεις διαμορφώνει η πανδημία σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της booking

Σύμφωνα με σχετικό email που επικαλείται για την είδηση το Bloomberg, ο εθνικός αερομεταφορέας της Τουρκίας είπε σε μέλη του πληρώματος που είναι ξένοι πως η άδειά τους ξεκινά από την 1η Νοεμβρίου και πως η απόφαση θα επανεξεταστεί μετά από έξι μήνες!

Σύμφωνα με το ίδιο email δεν διευκρινίζεται πόσοι πιλότοι θα επηρεαστούν, ενώ δεν είναι σαφές αν θα επηρεαστούν από την απόφαση αυτή και Τούρκοι πιλότοι.

Εκπρόσωπος της εταιρείας αρνήθηκε να σχολιάσει.

Turkish Airlines αεροσκάφος

Κορονοϊός: Παρατείνονται οι αεροπορικές οδηγίες μέχρι 6 & 8 Νοεμβρίου

Παρατείνονται οι αεροπορικές οδηγίες έως την Παρασκευή 6 και την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας με στόχο την προστασία επιβατών και πολιτών από την πανδημία του κορονοϊού.

Σχετικά με τα αεροπορικά ταξίδια εν μέσω πανδημία τους κορονοϊού, η ΥΠΑ ανακοίνωσε νέες αεροπορικές οδηγίες για την προστασία των επιβατών που επιλέγουν να ταξιδέψουν εκτός Ελλάδας.

καμπίνα αεροπλάνου νέες οδηγίες για αεροπορικά ταξίδια

Σε ισχύ το ψηφιακό «διαβατήριο υγείας» από την επόμενη εβδομάδα στο Χίθροου!about:blank

Δείτε αναλυτικά τους επιβάτες ποιων πτήσεων αφορούν

* Ανακοινώνεται παράταση έως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 6 Νοεμβρίου 2020, των αεροπορικών οδηγιών που αφορούν περιορισμούς επιβατικών πτήσεων, από και προς τα αεροδρόμια Κοζάνης «Φίλιππος» και Καστοριάς «Αριστοτέλης».

* Παρατείνονται οι αεροπορικές οδηγίες που αφορούν την αναστολή πτήσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και μεταξύ της Ελλάδας και της περιοχής της Καταλονίας στην Ισπανία, έως τις 8/11/2020 τα μεσάνυχτα.

* Επεκτείνεται η αεροπορική οδηγία, έως τις 8/11/20, που προβλέπει ότι όλες οι πτήσεις από και προς Ελλάδα, από Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία, θα διεξάγονται μόνο στο Δ.Α.Α «Ελευθέριος Βενιζέλος».

νέες αεροπορικές οδηγίες για επιβάτες που κάνουν αεροπορικά ταξίδια

* Επίσης, παρατείνεται έως την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020 η notam που προβλέπει ότι όσοι ταξιδεύουν προς Ελλάδα με αεροπορική σύνδεση από Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Πολωνία, Τσεχία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μάλτα, Βέλγιο, Ισπανία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία, (συνολικά 11 χώρες), θα εισέρχονται στην χώρα μας μόνο με αρνητικό τεστ Covid-19 το οποίο θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους, ενώ θα υποβάλλονται και σε δειγματοληπτικά τεστ, σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ.

Διαβάστε ακόμα:  Απεγκλωβίστηκε η παγιδευμένη φάλαινα Μπελούγκα που είχε εντοπιστεί στον Σηκουάνα

* Παράλληλα επεκτείνεται η αεροπορική οδηγία, έως τις 8/11/2020, που προβλέπει απαγόρευση εισόδου στην χώρα μη ευρωπαίων πολιτών (Non EU Citizens). Από την συγκεκριμένη nοtam εξαιρούνται οι πολίτες και οι μόνιμοι κάτοικοι των ακόλουθων 9 χωρών: Σιγκαπούρη, Αυστραλία, Ιαπωνία, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Νότια Κορέα, Ταϋλάνδη, Ουρουγουάη και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι οποίοι θα υποβάλλονται σε δειγματοληπτικά τεστ κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα. Σε σχέση με την προϋπάρχουσα αεροπορική οδηγία που παρατείνεται, στην λίστα των εξαιρέσεων προστέθηκε η Σιγκαπούρη και έκτος από την λίστα των εξαιρέσεων για πτήσεις που δεχόμαστε, τέθηκαν ο Καναδάς, η Γεωργία και η Τυνησία.Ποια χώρα αποζημιώνει με 3.000 δολάρια όποιον νοσήσει από κορονοϊό κατά τη διαμονή του;

αεροδρόμιο Narita Ιαπωνία επιβάτες νέες αεροπορικές οδηγίες

Απόρρητο: Οι 10 προορισμοί για το καλοκαίρι του 2021 που αναζητούν περισσότερο οι Βρετανοί σύμφωνα με την Daily Mail

* Όσον αφορά την αεροπορική οδηγία για τους μόνιμους κατοίκους από Ισραήλ παρατείνεται επίσης έως τις 8 Νοεμβρίου τα μεσάνυχτα και προβλέπει ότι όσοι ταξιδεύουν προς Ελλάδα με αεροπορική σύνδεση από Ισραήλ θα εισέρχονται στην χώρα μας μόνο με αρνητικό τεστ Covid-19 το οποίο θα έχει διενεργηθεί με τη μέθοδο PCR μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους. Επίσης, οι μόνιμοι κάτοικοι Ισραήλ που έρχονται στην Ελλάδα, θα επανυποβάλλονται σε δειγματοληπτικά τεστ για covid-19, ενώ παραμένει και το ανώτατο όριο εισόδου 10.000 ταξιδιωτών ανά εβδομάδα από Ισραήλ σε όλα τα αεροδρόμια της ελληνικής επικράτειας.

* Παράταση έως τις 8 Νοεμβρίου 2020 ανακοινώνεται και για την αεροπορική οδηγία για Ρωσία (μόνιμοι κάτοικοι), η οποία προβλέπει είσοδο μόνο με αρνητικό τεστ covid-19, το οποίο θα έχει διενεργηθεί με τη μέθοδο PCR μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους στα αεροδρόμια Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου, καθώς και ανώτατο όριο 500 επιβατών την εβδομάδα. Σε κάθε περίπτωση, οι μόνιμοι κάτοικοι Ρωσίας που έρχονται στην Ελλάδα, θα επανυποβάλλονται και σε δειγματοληπτικά τεστ για covid-19.

* Τέλος, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ενημερώνει και για την παράταση έως τις 8/11/2020 της υποχρεωτικής συμπλήρωσης της φόρμας Passenger Locator Form (PLF) από όλους τους επιβάτες διεθνών πτήσεων προς την Ελλάδα.Google: Θα ζητά ταυτότητα για να δείτε ακατάλληλο περιεχόμενο στο YouTube!

Για τις αεροπορικές οδηγίες, ισχύουν οι εξαιρέσεις ως έχουν από τις προϋπάρχουσες notam. Επίσης εξαιρούνται τα προγράμματα επαναπατρισμού Ελλήνων.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ