Ένα “πλωτό” μοναστήρι στην Ξάνθη όχι μόνο κερδίζει τις εντυπώσεις με την ιδιαίτερη ομορφιά του πάνω σε δύο νησάκια, αλλά και με το δέος και την κατάνυξη που απονέει!

Πάνω σε δύο μικρά νησάκια στη λιμνοθάλασσα του Πόρτο Λάγος, στο νομό Ξάνθης, το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου προκαλεί τους επισκέπτες να το θαυμάσουν καθώς μοιάζει να επιπλέει στο νερό!

- Advertisement -
Πλωτό Μοναστήρι Αγίου Νικολάου Ξάνθη πανοραμική λήψη

Η Ρωσία ετοιμάζει τη μεγαλύτερη ορθόδοξη εκκλησία στον κόσμο! (video)

Ιδιαίτερη ομορφιά και δέος

Το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου έχει υπέροχη θέα προς το Θρακικό πέλαγος και αποτελεί Μετόχι της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους, που δέχεται επισκέπτες καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.

Πλωτό Μοναστήρι Αγίου Νικολάου Ξάνθη ενώνεται με ξηρά με ξύλινη γέφυρα

Γύρω από το μοναστήρι το τοπίο συναρπάζει όλες τις εποχές του χρόνου, καθώς οι εικόνες είναι μαγευτικές. Το Πόρτο Λάγος βρίσκεται στο σημείο όπου η Βιστωνίδα ενώνεται με το Θρακικό πέλαγος, αναδεικνύοντας τον εξαιρετικό συνδυασμό του πράσινου της φύσης και του γαλάζιου της λίμνης. Αξίζει να δείτε και το παλαιότερο μοναστήρι της Ευρώπης που βρίσκεται στην Ελλάδα!

Πλωτό Μοναστήρι Αγίου Νικολάου Ξάνθη κοντινό

Εδώ ο Άγιος Νικόλαος βρίσκεται σε πραγματικό παράδεισο… H περιοχή είναι πανέμορφη και χαρακτηρισμένη ως προστατευμένος βιότοπος. Μια ξύλινη γέφυρα πεζών τα συνδέει μεταξύ τους και μια δεύτερη τα συνδέει με τη στεριά.

Πλωτό Μοναστήρι Αγίου Νικολάου Ξάνθη στο περίβολο

Ξάνθη: Ακολουθήστε μας σε μια απόδραση στη βασίλισσα της Θράκης!

Στο ένα νησάκι βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Νικολάου και στο δεύτερο το εκκλησάκι της Παντάνασας όπου υπάρχει και αντίγραφο της θαυματουργής εικόνας της. Δείτε το υπέροχο βίντεο με το μοναστήρι:

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ