Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
22.8 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΆμστερνταμ: Ακριβότερη πλέον και η διαμονή!

Άμστερνταμ: Ακριβότερη πλέον και η διαμονή!

Αν σχεδιάζετε ένα ταξίδι στο Άμστερνταμ το 2020 να έχετε υπόψη ότι ακριβότερη θα είναι πλέον και η διαμονή!

Συγκεκριμένα, από την 1η Ιανουαρίου, η πόλη θα χρεώνει 3 ευρώ ανά άτομο, ανά διανυκτέρευση για κάθε επισκέπτη που περνά τη νύχτα του στο Άμστερνταμ.

- Advertisement -

Αυτή είναι ακόμα μία προσπάθεια της πόλης για αντιμετώπιση του υπερτουρισμού. Επίσης, γενικότερα ακριβότερο θα είναι το ταξίδι στην Ολλανδία! Θα φορολογήσει τα αεροπορικά ταξίδια!

Αυτό είναι πάνω από το 7% τουριστικού φόρου που ισχύει σήμερα. Οι ιδιοκτήτες Airbnb και ιδιοκτήτες καταλυμάτων τύπου σκάφους υποχρεούνται επίσης να εισπράττουν το φόρο 7% και να τον καταβάλουν στο δήμο. Ο κατ’ αποκοπή φόρος στα κάμπινγκ θα είναι  1 ανά άτομο ανά διανυκτέρευση.

“Κατά πάσα πιθανότητα θα καταστεί ο Άμστερνταμ ο υψηλότερος ημερήσιος φόρος στην Ευρώπη, κατά μέσο όρο” δήλωσε στο CNN ο Tim Fairhurst, διευθυντής της πολιτικής για τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Τουρισμού.

Το KHN Amsterdam, ομάδα συμφερόντων της βιομηχανίας φιλοξενίας, διαμαρτυρήθηκε για το νέο ενιαίο φόρο όταν προτάθηκε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο.

“Καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη δεν χρεώνει ένα ποσοστό και μια κατ ‘αποκοπή αμοιβή”, δήλωσε ο πρόεδρος του KHN, Pim Evers, στον ολλανδικό τύπο. “Και αυτά τα χρήματα δεν προορίζονται για τη στρατηγική τουρισμού ή για να κάνουν την πόλη καλύτερη ή για  να λύσουν προβλήματα-απλά ενσωματώνονται στους γενικούς πόρους της πόλης. ” Πάντως στόχος των αρχών του Άμστερνταμ, όπως φαίνεται είναι πέραν της συγκέντρωσης επιπλέον εσόδων και η “τουριστική αποσυμφόρηση” της πόλης.

Άμστερνταμ, Ολλανδία - Iamsterdam

Άμστερνταμ: Μέτρα για τον περιορισμό των τουριστών

Η Ολλανδία παίρνει μέτρα για τον περιορισμό των τουριστών στην πρωτεύουσά της, το Άμστερνταμ. Εκατομμύρια τουρίστες συρρέουν κάθε χρόνο στην στο Άμστερνταμ, κάτι που αναμένεται να αλλάξει αφού η ευρωπαϊκή πόλη προστίθεται στο “αντιτουριστικό κίνημα” που είναι ενεργό σε Βαρκελώνη και τη Βενετία που θα επιβάλλει τέλος εισόδου στους τουρίστες.

Οι Ολλανδοί φαίνεται πως έφτασαν στα όριά τους από τον τουρισμό και αρνούνται πλέον να φιλοξενήσουν τους επισκέπτες, προτείνοντάς τους μάλιστα να επιλέξουν κάποιον άλλο προορισμό.

Το Άμστερνταμ μετρά 800.000 μόνιμους κατοίκους και σύμφωνα με τα στοιχεία ο αριθμός των επισκεπτών φτάνει τα 18 εκατ. ετησίως. Οι ντόπιοι εκφράζουν τον εκνευρισμό τους για το πλήθος κόσμου που αλλοιώνει τη ψυχή της πόλης τους, παρά το γεγονός ότι ο τουρισμός αποδίδει περί τα 82 δισ. ευρώ στην οικονομία της χώρας.

Ανώτατοι αξιωματούχοι του τουρισμού της Ολλανδίας αποφάσισαν να διαφημίζουν τη χώρα ως τουριστικό προορισμό. Η έκθεση “Προοπτική 2030”, που δημιουργήθηκε στην αρχή του έτους, αναφέρει πως πλέον στόχος θα είναι η διαχείριση του τόπου ως τουριστικού προορισμού και όχι η προώθησή του.

Μεταξύ των λύσεων είναι η “ομαδική αποτροπή επισκεπτών είτε με τον περιορισμό είτε με λουκέτο καταλυμάτων και προορισμών ψυχαγωγίας”.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,268LikesΚάντε Like
88,467 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ