Ταξίδι σε εξωτικούς προορισμούς

Επειδή η άνοιξη έχει µπει για τα καλά, ο καιρός είναι ευχάριστος και η µέρα µεγαλύτερη, το µυαλό µας πάει σιγά σιγά σε διακοπές, σε µέρη µακρινά και ονειρεµένα! Και αυτό ακριβώς σκεφτήκαµε να ψάξουµε εδώ. Έτσι ετοιµάσαµε µια λίστα µε 7 πολυπόθητους εξωτικούς προορισµούς, τους λόγους για να πάτε, πότε θα πάτε, πως θα πάτε και πάνω απ’ όλα ποιες εµπειρίες θα ζήσετε!

Έχει απ’ όλα…για τους περιπετειώδεις τύπους, για τους ριψοκίνδυνους αλλά και τους περισσότερο ήρεµους που δεν αρέσκονται στα… extreme ακόµα και γι’ αυτούς που βασικός τους στόχος είναι η χαλάρωση!

Εξωτικά µέρη, επίγειοι παράδεισοι, πανέµορφοι τόποι που εκτός από τις απέραντες παραλίες, τα µπλε νερά, τα πολυτελή resorts, το τροπικό κλίµα, την ηλιοθεραπεία, τα ειδυλλιακά τοπία, τις διαφορετικές κουλτούρες εξασφαλίζουν και κάτι ακόµα στον επισκέπτη…, once in a lifetime εµπειρίες!

Από την Κατερίνα Ρίγκου ([email protected])
Photo: Shutterstock

Μαυρίκιος: Η απόδειξη του εξωτικού προορισμού

Μαυρίκιος ταξίδι

Ο Μαυρίκιος είναι ένας από τους πιο γνωστούς εξωτικούς προορισµούς, ένας πραγµατικός παράδεισος, ένα µεγάλο νησί µε ανάγλυφο στην ενδοχώρα, σταυροδρόµι συνάντησης διαφορετικών πολιτισµών και κουλτούρων µε αποτέλεσµα η επιρροή τους να είναι έντονη ακόµη µέσα από την αρχιτεκτονική, τη γαστρονοµία, τη τέχνη, τη µουσικά κ.α.

Κοραλλιογενείς ύφαλοι που σχηµατίζουν λιµνοθάλασσες µε κρυστάλλινα νερά κοσµούν τις ακτές του Μαυρίκιου, ενώ τα ξενοδοχεία και τα resorts του δικαιώνουν τον όρο luxury destination. Δείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για ένα ταξίδι στο Μαυρίκιο, όπως γιατί, πότε και πως να πάτε αλλά και εμπειρίες που θα ζήσετε.

Μοζαμβίκη: Η άγρια παρθένα φύση και το εξωτικό τοπίο

Μοζαμβίκη - εξωτικός προορισμός

Ονειρεµένες παραλίες, ατελείωτες αµµουδιές, παρθένα, άγρια φύση και εξωτικό τοπίο σε έναν «δύσκολο» προορισµό. Χρειάστηκαν να περάσουν 20 χρόνια µετά τον εµφύλιο (1975) για να αποκατασταθεί πλήρως η κατάσταση και να επανέλθουν σταδιακά οι τουρίστες στη χώρα.

Το τροπικό κλίµα, τα 2.500 χιλιόµετρα ακτογραµµής µε τις θαυµάσιες παραλίες και τις µοναδικές θάλασσες, καθώς και οι εξαιρετικές ευκαιρίες για σαφάρι, όλα περισσότερο αυθεντικά και λιγότερο «τουριστικά» σε σχέση µε τις άλλες χώρες της Αφρικής, έχουν αναδείξει τη Μοζαµβίκη έναν ελκυστικό προορισµό.

Επίσης, εκτός από τις παραλίες, ξεχωρίζει για τη µουσική, το φαγητό και τη νυχτερινή διασκέδαση! Παρά το γεγονός ότι η χώρα είναι γενικά φθηνή, τα πολυτελή θέρετρα είναι ιδιαίτερα ακριβά, ενώ η επιλογή του «roughing it out», δηλαδή των διακοπών µε περιορισµένες ανέσεις, απαιτεί εµπειρία, υποµονή και ανεκτικότητα από τον ταξιδιώτη. Με άλλα λόγια, η Μοζαµβίκη απευθύνεται σε λίγους, αυτούς που έχουν την οικονοµική δυνατότητα. Μάλιστα κάποια από τα ξενοδοχεία, βρίσκονται σε ιδιωτικά νησιά-παραδείσους του Ινδικού ωκεανού!

Ομάν: Η αυθεντική πλευρά της Αραβίας

Salalah, πόλη στο Ομάν

Στο Ομάν θα δείτε την αυθεντική Αραβία, καθώς είναι πιο οικονοµική και «ψαγµένη» εναλλακτική επιλογή σε σχέση µε τα γειτονικά Ηνωµένα Αραβικά Εµιράτα.

Διαβάστε ακόμα:
Σας παρουσιάζουμε τα 6 ελληνικά νησιά με μνημεία της UNESCO! Ταξίδι στην ιστορία...

Το τοπίο θα σας αφήσει µε το στόµα ανοιχτό. Από ακρογιαλιές γεµάτες φοίνικες µέχρι σπηλιές και από απόµερους κολπίσκους µέχρι ανεµοδαρµένες ακτές, το Οµάν τα έχει όλα! Με το θερµό κλίµα του και τον ήλιο να λάµπει τους περισσότερους µήνες του χρόνου, αποτελεί must προορισµό για όσους αναζητούν αυτά. Μόνο τυχαίο δεν είναι, άλλωστε, ότι οι παρθένες και πολλές ακόµα «απάτητες» παραλίες του συγκεντρώνουν κάθε χρόνο πλήθος επισκεπτών από ολόκληρο τον κόσµο!

Εύκολα θα µπορούσε να αποτελέσει σκηνικό όχι για µία αλλά για πολλές ταινίες και αυτό γιατί διακρίνεται από ενδιαφέρουσα ποικιλία µοναδικών και παρθένων τοπίων σε συνδυασµό µε ένα µεγάλο φάσµα δραστηριοτήτων. Αν σας τράβηξε το ενδιαφέρον, δείτε 10 λόγους για να επισκεφτείτε το Ομάν!

Μπελίζ: Ο τροπικός παράδεισος της Καραϊβικής

Μπελίζ φιλοξενία

Η Μπελίζ, ή Μπελίσε, πρόκειται για τον τροπικό, ανάγλυφο παράδεισο της Καραϊβικής. Κεντροαµερικανική ζούγκλα, φοίνικες που φτάνουν µέχρι το νέρο και ο µυστηριακός πολιτισµός των Μάγια… Η Μπελίζ είναι η µικρότερη χώρα του ισθµού της κεντρικής Αµερικής και είναι «σφηνωµένη» ανάµεσα στο Μεξικό και τη Γουατεµάλα, έχει, ωστόσο, έξοδο σε ένα από τα ωραιότερα κοµµάτια της Καραϊβικής, µε παραλίες, κοραλλιογενείς υφάλους και κοραλλιογενή αµµώδη νησιά (cayes), που η φυσική τους οµορφιά… κόβει την ανάσα!

Κι αν αυτό θα µπορούσε να το προσφέρει οποιοδήποτε νησί της Καραϊβικής, το Μπελίζ έχει δύο ακόµα… πολύ δυνατά χαρτιά: Μια ζούγκλα που προκαλεί σε περιπέτεια και ένα σηµαντικό µερίδιο από τα εκπληκτικά µνηµεία του πολιτισµού των Μάγια! Η φυσική οµορφιά του, όµως, δεν περιορίζεται στις ακτές και τις ατόλες. Η χώρα είναι ο ιδανικός οικοτουριστικός προορισµός, καθώς διαθέτει τροπικά και µαγκρόβια δάση, καταφύγια άγριας ζωής και άλλες περιοχές προστατευόµενες για τα σπάνια οικοσυστήµατά τους. Σας μάγεψε με την ομορφιά της; Δείτε τον πλήρη οδηγό για την Μπελίζ!

Σαλβαδόρ, Βραζιλία: Η πρωτεύουσα της χαράς

Σαλβαδόρ Μπαΐα Βραζιλία, ακτές

Το Σαλβαδόρ, πρωτεύουσα της βραζιλιάνικης πολιτείας Μπαΐα και πρώην πρωτεύουσα της Βραζιλίας, είναι πολύ φημισμένο για την κουλτούρα, την κουζίνα, τη μουσική και την αρχιτεκτονική του, που έχουν έντονες αφρικανικές επιρροές αλλά και την καποέιρα.

Γνωστό ως «πρωτεύουσα της χαράς» λόγω του καρναβαλιού του που διαρκεί µία εβδομάδα, το Σαλβαδόρ προσφέρει έναν συνδυασμό σύγχρονης μουσικής και τέχνης µε παραδοσιακή αρχιτεκτονική που διατηρείται άθικτη από το 17ο αιώνα. Γνωρίστε το Σαλβαδόρ, μέσα από τα μάτια του travelstyle.gr.

Κεράλα: Το ανερχόμενο hot spot της Ινδίας

Κεράλα, εξωτικός προορισμός Ινδία

Το ανερχόµενο trend της Ινδίας, η πολιτεία Κεράλα (Kerala) ή αλλιώς η «Χώρα του Θεού» στη Νοτιοδυτική Ινδία δεν έχει µετατραπεί τυχαία σε έναν από τους δηµοφιλέστερους προορισµούς παγκοσµίως. Η εκπληκτική φυσική οµορφιά της, οι χαλαροί ρυθµοί ζωής κι ένας πληθυσµός δραστήριος, υπερήφανος µακριά από την εικόνα που οι περισσότεροι έχουν για τους ντόπιους σε άλλα µέρη της Ινδίας.

Διαβάστε ακόμα:
Πελοπόννησος: 4 υπέροχα δάση για βόλτες και ποδηλατάδες!

Στα βουνά του Munnar βρίσκονται ορισµένες από τις µεγαλύτερες φυτείες τσαγιού στον κόσµο. Οι θάµνοι του δηµοφιλούς φυτού διακοσµούν τους καλοσχηµατισµένους λόφους της περιοχής διαµορφώνοντας ένα υπέροχο σκηνικό! Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η κουζίνα και τα εστιατόρια του Munnar, διάσηµη για την ποικιλία των υλικών και τους εκλεπτυσµένους συνδυασµούς της καθώς εδώ τα µπαχαρικά χρησιµοποιούνται χωρίς υπερβολή, µε αποτέλεσµα να να διακρίνονται οι γεύσεις και τα αρώµατα, ενώ εξέχουσα θέση κατέχει το ψάρι, γεγονός που προκαλεί εντύπωση, αν αναλογιστούµε ότι σε άλλες περιοχές της χώρας δεν υπάρχει ούτε σαν λέξη!

Η καλή διατροφή, το αξιοπρεπές σύστηµα υγείας και οι υψηλοί υπόλοιποι κοινωνικοί δείκτες, έχουν εξασφαλίσει στην Κεράλα τον τίτλο της «πιο αναπτυγµένης κοινωνίας σε όλη την Ινδία». Από την άλλη ιδιαίτερη µνεία αξίζει στις πανέµορφες παραλίες της µε τους ψηλούς φοίνικες και την πλούσια βλάστηση στις όχθες. Μάθετε περισσότερα για την Κεράλα! Τι να κάνετε, πότε και πως να πάτε…

Ζανζιβάρη: Once in a lifetime εμπειρία…

© Στέλιος Μιχελής

Στην Ανατολική Αφρική, στην Τανζανία, η Ζανζιβάρη είναι μια ημιαυτόνομη περιοχή που διεκδικεί πολύ σωστά τον τίτλο του εξωτικού παράδεισου. Για όσους έχουν στα πλάνα τους ονειρικά ταξίδια, εξωτικά που μεταφράζονται σε εμπειρίες ζωής, η Ζανζιβάρη πρέπει να μπει στη λίστα τους! Αλλά ακόμα και για όσους αυτά τα ταξίδια δεν είναι σκοπός, είναι σίγουρο ότι αξίζει να “επισκεφτούν” μέρη σαν την Ζανζιβάρη έστω και νοερά…

Θα ξεχάσετε την καθηµερινότητα, θα πιείτε cocktails κάτω από τον καυτό ινδικό ήλιο, θα κάνετε γνωριµίες µε τους κατοίκους, θα µπείτε στην καθηµερινότητα τους και θα ζήσετε σαν Μασάι! Επίσης, το ηλιοβασίλεµα της Ζανζιβάρης είναι από αυτά που δεν θα ξεχάσετε ποτέ σαν εικόνα. Η φύση της Ζανζιβάρης, είναι το πιο δυνατό της «χαρτί», έχει ξεπεράσει τα όρια από άποψη οµορφιάς τοπίων! Από την άλλη η πρωτεύουσα «Πόλη της Ζανζιβάρης» που βρίσκεται στο νησί Ουνγκούτζα έχει ένα πανέµορφο ιστορικό κέντρο, την Στόουν Τάουν (Stone Town) το οποίο είναι Μνηµείο Παγκόσµιας Πολιτιστικής Κληρονοµιάς. Εκεί θα κάνετε κάποιες από τις ωραιότερες βόλτες της ζωής σας και στο λιµάνι θα απολαύσετε θαλασσινά street food εδέσµατα. Ακολουθήστε μας σε αυτό το ταξίδι μέσα από μοναδικές φωτογραφίες!

Διαβάστε επίσης:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ