Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
28.5 C
Athens
ΑρχικήTravelΚορονοϊός: Κανονικά θα επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα από το εξωτερικό αλλά...

Κορονοϊός: Κανονικά θα επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα από το εξωτερικό αλλά μόνο με αρνητικό τεστ

Οι πτήσεις από το εξωτερικό στην Ελλάδα εξακολουθούν κανονικά αλλά σύμφωνα με τα νέα μέτρα από τη Δευτέρα 9/11/20 όσοι ταξιδεύουν από το εξωτερικό και φτάνουν στη χώρα μέσω αεροδρομίων πρέπει απαραίτητα να έχουν αρνητικό τεστ Covid-19 48 ωρών.

Πτήσεις εσωτερικού - αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος

Το ίδιο ισχύει για όσους ταξιδεύουν από το εξωτερικό στην Ελλάδα, μέσω λιμανιών και χερσαίων συνόρων με τη διαφορά ότι το αρνητικό τεστ Covid-19 μπορεί να είναι 72 ωρών, σύμφωνα με την ανακοίνωση που έγινε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

- Advertisement -

Οι πτήσεις θα ισχύουν κανονικά και θα επιτρέπονται, αν και αναμένεται τροποποίηση των προγραμμάτων των αεροπορικών εταιρειών ανάλογα της ζήτησης. 

Κορονοϊός: “Κλείνει” και η Λιθουανία για τρεις εβδομάδες!

Το μέτρο ισχύει για όλους, δίχως εξαιρέσεις, ενώ οι έλεγχοι θα είναι σχολαστικοί σε όλα τα σημεία εισόδου της χώρας.

Σημειώνεται, ότι δεν υφίσταται περιορισμός εισόδου στη χώρα για τους Έλληνες που βρίσκονται στο εξωτερικό. Ωστόσο, ισχύει η υποχρέωση του αρνητικού τεστ covid για την είσοδό τους.

Νέα μέτρα παίρνει η Ελβετία για να εμποδίσει την εξάπλωση του κορoνοϊού και λέει “όχι” σε αντίστοιχο δεύτερο lockdown, όπως έγινε στην Ελλάδα για 3 εβδομάδες αλλά και στο Παρίσι με το κλείσιμο εδώ και 2 εβδομάδες.

Πότε και πώς μπορούμε να ταξιδέψουμε στο εσωτερικό της χώρας κατά τη διάρκεια του lockdown

Ένα από τα νέα  μέτρα του δεύτερου γενικού lockdown της χώρας εξαιτίας της πανδημίας του κορoνοϊού που θα τεθούν σε εφαρμογή από τις 6 το πρωί του Σαββάτου, 7 Νοεμβρίου είναι και η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό.

Μετακινήσεις εκτός νομού

Από αυτό το μέτρο εξαιρούνται συγκεκριμένες περιπτώσεις που επιτρέπουν τη μετακίνηση στο εσωτερικό της χώρας.

Αυτές είναι οι παρακάτω περιπτώσεις:

1) επιστροφή στον τόπο μόνιμης κατοικίαςabout:blank

2) επανένωση οικογενειών

3) επαγγελματικοί λόγοι

4) λόγοι υγείας

Όσοι πάλι μείνετε στην Αθήνα στο lockdown βρήκαμε εδώ 10 γειτονιές της πόλης για περπάτημα & άσκηση!

Παράλληλα, όπως διευκρινίστηκε από την Πολιτική Προστασία επιτρέπεται άπαξ η μετακίνηση από μια περιφερειακή ενότητα σε άλλη, προκειμένου να επιστρέψει κάποιος στον τόπο της μόνιμης κατοικίας του με την προϋπόθεση ότι θα μπορεί να αποδείξει ότι μετακινείται προς τη μόνιμη κατοικία του και αυτή η μετακίνηση μπορεί να γίνει και μετά την έναρξη ισχύος των μέτρων του lockdown.

Ωστόσο αν κάποιος βρίσκεται π.χ. στην Αθήνα, αλλά η μόνιμη κατοικία του είναι στην Κόρινθο μπορεί να μετακινηθεί, να επιστρέψει στην Κόρινθο, αλλά δεν μπορεί να ταξιδέψει πίσω στην Αθήνα.

Για την επιστροφή στον τόπο μόνιμης κατοικίας απαιτείται αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας Ε1 ή βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης, που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,291LikesΚάντε Like
88,416 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ