Jeonju, Korea
- Advertisement -

Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα περιορισμούς στον αριθμό των μαθητών που μπορούν να δέχονται τα σχολεία στη Σεούλ και τα περίχωρα της με την ελπίδα να αποφευχθεί η εμφάνιση νέων εστιών της επιδημίας του κορονοϊού.

Βρεφονηπιακοί σταθμοί, παιδικοί σταθμοί, δημοτικά και γυμνάσια της μητροπολιτικής περιοχής της Σεούλ, όπου ζει ο μισός πληθυσμός της Νότιας Κορέας, θα μπορούν να δέχονται ένα στα τρία παιδιά, με τα υπόλοιπα να συνεχίζουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Οι περιορισμοί

Στα τέλη Φεβρουαρίου η Νότια Κορέα ήταν η δεύτερη χώρα που επλήγη από την covid-19 μετά την Κίνα, όπου και εμφανίστηκε η επιδημία, όμως η κυβέρνηση κατάφερε γρήγορα να τη θέσει υπό έλεγχο χάρη σε μια στρατηγική διεξαγωγής μαζικών τεστ και ιχνηλάτησης επαφών των μολυσμένων ατόμων.

Βρετανία: Επιβάλλει καραντίνα στους ταξιδιώτες από το εξωτερικό

Οι περιορισμοί που είχαν υιοθετήσει οι νοτιοκορεατικές αρχές ήρθησαν σε μεγάλο μέρος τους στις αρχές Μαΐου και η χώρα βρισκόταν στον δρόμο για την επιστροφή στην κανονικότητα, μέχρι την εμφάνιση νέων εστιών της covid-19 αυτή την εβδομάδα στη Σεούλ και τα περίχωρα της, μια εξέλιξη που ώθησε την κυβέρνηση να επαναφέρει κάποιους περιορισμούς.

Νότια Κορέα, ασφαλέστερες χώρες Ασία

Η Νότια Κορέα κατέγραψε χθες Πέμπτη τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο κρουσμάτων εδώ και σχεδόν δύο μήνες (79). Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων σήμερα σημείωσε μείωση, στα 58, με το συνολικό αριθμό των μολύνσεων στη χώρα να ανέρχεται σε 11.402.

Η αύξηση των μολύνσεων συνδέεται κυρίως με μια εστία σε αποθήκη της εταιρείας διαδικτυκού εμπορίου Coupang στη Μπουσεόν, δυτικά της Σεούλ, με συνολικά 96 κρούσματα.

«Ζητήσαμε από τους εργαζόμενους στην Coupang και στα μέλη των οικογενειών τους να μην στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο», δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας Παρκ Μπαένγκ-μπεόμ.

Οι προορισμοί με υποχρεωτική καραντίνα (και που μπορεί να σας επιβληθεί πρόστιμο)

Εξάλλου από σήμερα και για δύο εβδομάδες κλείνουν ξανά μουσεία, πάρκα και γκαλερί, ενώ οι αρχές ζήτησαν από τις εταιρείες να επαναφέρουν την ευελιξία στην εργασία, προωθώντας την τηλεργασία.

Τάσος Δούσης: “Η Κύπρος μας βάζει τα γυαλιά στο θέμα του τουρισμού”

Τι θα κάνει η Κύπρος προκειμένου να δεχτεί τουρίστες αλλά παράλληλα να μην έχει επιπλέον προβλήματα με τον  κορoνοϊό; Δείτε τι λέει ο Τάσος Δούσης, για την αντιμετώπιση του θέματος όχι μόνο από την Κύπρο αλλά και άλλες χώρες αλλά και ποια είναι η αντίστοιχη στάση της δικής μας χώρα στο θέμα αυτό.

Ο γνωστός δημοσιογράφος και εκδότης,  αναφέρθηκε στα μέτρα που θα λάβει η Κύπρος μέσα από το προφίλ του στο Instagram και παράλληλα κάνει μια διαπίστωση: Γιατί η Ελλάδα δεν παίρνει αντίστοιχα μέτρα προστασίας και ανοίγει τα σύνορα της στους τουρίστες ουσιαστικά χωρίς προϋποθέσεις;

Δείτε ολόκληρη την τοποθέτηση του Τάσου Δούση στο παρακάτω βίντεο στο Travelstyle.gr:

Δείτε εδώ το Ρουά ματ από την Πορτογαλία στον τουρισμό. Τι έκαναν κι έβαλαν τα γυαλιά στην Ελλάδα

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο κανάλι του Τάσου Δούση στο YouTube για να ανακαλύψετε περισσότερα tips και προορισμούς!

“Πολλά μαγαζιά με λουκέτο και… κανόνι”: Τραγική διαπίστωση από τον Τάσο Δούση

Για την πρώτη μέρα της άρσης των μέτρων στην εστίαση μίλησε ο Τάσος Δούσης, μέσα από το προφίλ του στο Instagram, αναφερόμενος στην “πρεμιέρα” των μαγαζιών με μια τραγική διαπίστωση: Αρκετά μαγαζιά, τουλάχιστον στην Κηφισιά, έχουν κλείσει με λουκέτο και… κανόνι λόγω της όλης κατάστασης που επικρατεί στην χώρα, μετά το σαρωτικό πέρασμα του κορoνοϊού.

Από την άλλη, όσα μαγαζιά άνοιξαν οι ιδιοκτήτες τους απογοητεύτηκαν αφού η κίνηση ήταν ελάχιστη! Τώρα αν έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι ήταν Δευτέρα και έβρεχε θα αποδειχτεί μέσα στο επόμενο διάστημα…

Δείτε ολόκληρη την τοποθέτηση του Τάσου Δούση στο παρακάτω βίντεο στο Travelstyle.gr:

Διαβάστε ακόμα στο travelstyle.gr:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ