Άγαλμα της Ελευθερίας, ΗΠΑ

Οι δορυφορικές προβολές των τοποθεσιών στο Google Earth Pro συνδυάστηκαν με φωτογραφίες για να δημιουργήσουν το τελικό αποτέλεσμα.

Εδώ συγκεντρώσαμε αυτές τις μαγευτικές εικόνες για να κάνετε ένα ταξίδι από τον καναπέ σας στα πιο εμβληματικά κτήρια του κόσμου!

10 must-see “θαύματα του κόσμου” σύμφωνα με την Daily Mail! Ανάμεσά τους κι ένα ελληνικό!

Οι μεγαλύτεροι αρχιτέκτονες του κόσμου περνούν εκατοντάδες ώρες τελειοποιώντας την οπτική επίδραση των κτηρίων τους από κάθε γωνία – μέσα, έξω, από το επίπεδο του δρόμου και από τον αέρα. Δεν μπορεί όμως κανείς, εύκολα να… εκτιμήσει πραγματικά τη δουλειά τους. Αυτό έκανε η Budget Direct Travel Insurance, η οποία ανέθεσε σε μια ομάδα “μάγων” της ψηφιακής τεχνολογίας να αποτυπώσει έξι από τα πιο εμβληματικά κτήρια του κόσμου από πάνω προς τα κάτω!

Γκουιλίν, Κίνα: Λέγεται ότι είναι ο εντυπωσιακότερος προορισμός του πλανήτη… Δείτε τις εκπληκτικές φωτογραφίες

Συγκεκριμένα, την Όπερα του Σίδνεϊ, το 30 St Mary Ax του Λονδίνου (τον εμπορικό ουρανοξύστη, γνωστό και ως “The Gherkin”), το Άγαλμα της Ελευθερίας, τον Πύργο του Άιφελ, το Κολοσσαίο της Ρώμης και την Shwedagon στη Μιανμάρ (την ιερή βουδιστική πογάδα).

Αρχικά, η ομάδα κατέγραψε δορυφορικές προβολές κάθε τοποθεσίας στο Google Earth Pro. Αυτά, μαζί με την υποστήριξη εικόνων, χρησιμοποιήθηκαν ως αναφορές στη δημιουργία ρεαλιστικών απόψεων των δομών από ψηλά.

Δείτε συγκλονιστικές φωτογραφίες από τα Διεθνή Epson Pano Awards 2020 αλλά και αυτή που πήρε το πρώτο βραβείο!

Στη συνέχεια, η ομάδα «έφερε στη ζωή τις φωτογραφίες», χρησιμοποιώντας το Adobe After Effects, συνδυάζοντας διαφορετικά πλάνα βίντεο για τη δημιουργία κινούμενων εικόνων.

Δείτε το εκπληκτικό αποτέλεσμα:

Το εντυπωσιακό "Gherkin" , ο εμπορικός ουρανοξύστης στο Λονδίνο

Το εντυπωσιακό “Gherkin” (επίσημα γνωστό ως 30 St Mary Ax) είναι ένας εντυπωσιακός ουρανοξύστης στην οικονομική περιοχή του Λονδίνου. Άνοιξε το 2004 και έκτοτε αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών.

Άγαλμα της Ελευθερίας, ΗΠΑ, εναέρια λήψη

Μια εναέρια άποψη του Αγάλματος της Ελευθερίας. Το άγαλμα έχει ύψος 305 πόδια (συν μία ίντσα) από το έδαφος έως την άκρη της φλόγας, το ισοδύναμο ύψος ενός κτηρίου 22 ορόφων! Το άγαλμα ήταν δώρο για τους Αμερικανούς από το λαό της Γαλλίας. Ολοκληρώθηκε στη Γαλλία τον Ιούλιο του 1884 και έφτασε στο λιμάνι της Νέας Υόρκης τον Ιούνιο του 1885 με τη γαλλική φρεγάτα «Isere». Κατά τη μεταφορά, το άγαλμα “διαιρέθηκε” σε 350 μεμονωμένα κομμάτια και συσκευάστηκε σε 214 κιβώτια. Το 1886, ήταν το ψηλότερο οικοδόμημα στη Νέα Υόρκη.

Η όπερα του Σίδνεϋ, εναέρια λήψη

Είναι σαφές από αυτήν την καταπληκτική εικόνα ότι ο αρχιτέκτονας της Όπερας του Σίδνεϊ, Jorn Utzon, ήθελε η δημιουργία του να φαίνεται εξίσου τέλεια από την κορυφή προς τα κάτω όπως και από τις πλευρές. Ο Αμερικανός αρχιτέκτονας Louis Kahn μιλώντας για αυτό το κτήριο, σχολίασε: «Ο ήλιος δεν ήξερε πόσο όμορφο ήταν το φως του, έως ότου είδε την αντανάκλασή του από αυτό το κτήριο».

Το εμβληματικό Κολοσσαίο της Ρώμης από ψηλά

Το Κολοσσαίο της Ρώμης, χτισμένο μεταξύ 72μ.Χ. και 80μ.Χ. είναι το μεγαλύτερο αμφιθέατρο στον κόσμο. Συνήθιζε να φιλοξενεί μάχες μονομάχων. Τώρα, φιλοξενεί τουρίστες που παλεύουν για μια φωτογραφία που θα ανεβάσουν (σίγουρα) στο Instagram!

Ο Πύργος του Άιφελ από ψηλά, Παρίσι

Χρειάστηκαν μόλις δύο χρόνια, δύο μήνες και πέντε ημέρες για να χτιστεί ο Πύργος του Άιφελ, με εκατοντάδες εργάτες να δουλεύουν παράλληλα χρησιμοποιώντας μεταξύ άλλων 7.300 τόνους σιδήρου και 60 τόνους βαφής! Και σήμερα το εμβληματικό οικοδόμημα φαίνεται τόσο συναρπαστικό όσο την πρώτη ημέρα.

Η ιερή βουδιστική παγόδα Shwedagon στο Μιανμάρ από ψηλά

Τα ιερά και τα κωδωνοστάσια της εκπληκτικής Παγόδας Shwedagon (2.600 ετών) στη Μιανμάρ είναι διατεταγμένα σε έναν «αστερισμό» σύμφωνα με την ινδουιστική κοσμολογία.

Οι ουρανοξύστες του μέλοντος θα είναι ξύλινοι! Ο ψηλότερος κατασκευάστηκε στο Όσλο!

Με έμφαση στο οικολογικό design και στην προστασία του περιβάλλοντος οι ουρανοξύστες του μέλλοντος θα είναι ξύλινοι. Μάλιστα, ο ψηλότερος έχει κατασκευαστεί στο Όσλο.

Το περιβάλλον κινδυνεύειη γη φωνάζει ότι θα γίνει μη κατοικήσιμοι για τον άνθρωπο και οι πάγοι στην Αρκτική έλιωσαν φέτος δραματικά, σε ανησυχητικό σημείο για το μέλλον της ανθρωπότητας στον πλανήτη.

Ξύλινος ουρανοξύστης ψηλότερος στο Όσλο τη νύχτα

Με αυτά ως οδηγό απαιτείται μια πιο eco friendly αντιμετώπιση των κατασκευών, οπότε το ξύλο αποτελεί ένα υλικό που προσφέρει ασφάλεια και διαθέτει… οικολογική διάθεση! Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για μια νέα τάση αλλά για μια επιστροφή στην παράδοση.about:blank

Ξύλινος ουρανοξύστης ψηλότερος στο Όσλο με θέα στη λίμνη

Ο ψηλότερος ξύλινος ουρανοξύστης

Κάπως έτσι οι νέες κατασκευές, αρχής γενομένης με τους ουρανοξύστες θα κατασκευάζονται από ξύλο, ενώ ο πρώτος που έκανε την εμφάνισή του σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα είναι ο ουρανοξύστης Μτζόσταρνετ, ύψους 280 μέτρων, το ψηλότερο ξύλινο κτήριο στον κόσμο.

Ξύλινος ουρανοξύστης ψηλότερος στο Όσλο κοντινό

Κατασκευάστηκε στη νορβηγική πόλη Μπρούμουνταλ, σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων βόρεια του Όσλο της Νορβηγίας. Η δομή διαθέτει 18 διαμερίσματα, γραφεία αλλά και το ξενοδοχείο Wood και είναι το ψηλότερο κτήριο από ξύλο παγκοσμίως αλλά και ένα από τα πιο εντυπωσιακά κτήρια.Η Πορτογαλία ανοίγει τη μεγαλύτερη κρεμαστή πεζογέφυρα στον κόσμο! Μόνο για τολμηρούς! (βίντεο)

Ξύλινος ουρανοξύστης ψηλότερος στο Όσλο θέα στη λίμνη με τα σκάφη

Η αρχιτεκτονική αλλάζει ρότα και επιλέγει την ξυλεία, που μπορεί να προσφέρει μια βιώσιμη εναλλακτική λύση έναντι του σκυροδέματος και του χάλυβα, με αποτέλεσμα πολλοί ουρανοξύστες από ξύλο να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2020.

Ξύλινος ουρανοξύστης ψηλότερος στο Όσλο στην είσοδο

Σχέδια για ξύλινους ουρανοξύστες εκπονούνται παντού, όπως και για ξενοδοχεία, με παράδειγμα το φουτουριστικό κυκλικό ξενοδοχείο επίσης στη Νορβηγία. Κι ο λόγος δεν είναι μόνο ότι αυτά τα κτήρια δεν εκπέμπουν καθόλου αέρια του θερμοκηπίου, αλλά ότι επιπλέον είναι σε θέση να εγκλωβίζουν τα αέρια στα τοιχώματά τους, στις κολόνες τους και τα δοκάρια τους.

Τα πλεονεκτήματα της ξύλινης κατασκευής

Σύμφωνα με τους ειδικούς είναι μια ανάγκη που θα προκύψει τις επόμενες δεκαετίες: τα στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών λένε ότι εξαιτίας της ολοένα αυξανόμενης αστικοποίησης και της κλιματικής αλλαγής θα έχουν μεταναστεύσει στις πόλεις έως το 2050 2,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι.

Αυτό σημαίνει ότι από 54% του παγκόσμιου πληθυσμού, που είναι σήμερα ο αστικός πληθυσμός, το 2050 θα φτάσει το 66%. Αν λάβει υπόψη του κανείς ότι η παραγωγή μπετόν και χάλυβα ευθύνεται για το 8% των συνολικών εκπομπών του αερίου, τότε δεν μπορεί παρά να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η λύση είναι το ξύλο. Η «πόλη του αύριο» προετοιμάζεται στη Νέα Υόρκη!

Ξύλινος ουρανοξύστης ψηλότερος στο Όσλο το ξενοδοχείο Wood στο εσωτερικό του

Φαίνεται πάντως ότι το ξύλο δεν είναι μόνο πιο φιλικό απέναντι στο περιβάλλον αλλά και τον ίδιο τον άνθρωπο: Σύμφωνα με ιαπωνική μελέτη, η πίεση του αίματος κατεβαίνει όταν βρισκόμαστε σε έναν χώρο από ξύλο, ενώ ακολουθεί την αντίθετη πορεία όταν περιβαλλόμαστε από ατσάλι. Ποια εξήγηση δίνουν γι’ αυτό το φαινόμενο οι ειδικοί;

Μα ότι το ξύλο παραπέμπει στην ιδέα του δάσους. Εκεί όπου ο άνθρωπος έζησε για εκατομμύρια χρόνια εξασφαλίζοντας τροφή, ζωή και καταφύγιο από τους κινδύνους.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ