αεροπλάνο στο ηλιοβασίλεμα

Πολλές αλλαγές φέρνει ο κορονοϊός το επόμενο διάστημα στον τουρισμό, με τις αεροπορικές εταιρείες να παίρνουν νέες αποφάσεις σχετικά με τις τιμές των εισιτηρίων προκειμένου να δελεάσουν και πάλι τους ταξιδιώτες να οργανώσουν ένα ασφαλές ταξίδι στο μέλλον.

- Advertisement -

Με την πανδημία του κορονοϊού να έχει επηρεάσει τουριστικά ολόκληρο τον κόσμο, η αποχή από τα ταξίδια στο εξωτερικό φάνηκε να είναι επιλογή ακόμα και την περίοδο που η πανδημία είχε κοπάσει και τα σύνορα ήταν ελεύθερα χωρίς περιορισμούς.

Μείωση ναύλων από τη Ryanair

Με μείωση τιμών σε αεροπορικά εισιτήρια αναμένεται να κινηθούν για το επόμενο διάστημα όλες σχεδόν οι αεροπορικές εταιρείες προκειμένου να προσελκύσουν τους ταξιδιώτες και να ισορροπήσουν την κατάσταση.

μείωση ναύλων από τη ryanair

Ποιες θα είναι οι χώρες που θα έχουν ταχύτερη ανάκαμψη στον τουρισμό μετά την πανδημία; Οι 10 πρώτες στη λίστα…

Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair, Michael O’Leary, οι αεροπορικές πρόκειται να μειώσουν τους ναύλους για το επόμενο διάστημα των δύο χρόνων, ώστε να κερδίσουν λίγο από το χαμένο έδαφος, αν και θα χρειαστούν χρόνια μέχρι την πλήρη ανάκαμψη. Μάλιστα η Trivago Προβλέπει πότε θα υπάρξει ανάκαμψη στα ευρωπαϊκά ταξίδια.

Η Ryanair, συγκεκριμένα, θα μειώσει τις τιμές της στα αεροπορικά εισιτήρια από το καλοκαίρι του 2021 έως και το καλοκαίρι του 2022, προκειμένου να αυξηθεί ο όγκος των ταξιδιωτών και να επαναλειτουργήσουν τα ταξίδια. Αξίζει να σημειωθεί πως η εταιρεία κατέγραψε ζημιές 225,5 εκατ. ευρώ το τελευταίο τρίμηνο!

μείωση σε τιμές αεροπορικών εισιτηρίων από τη ryanair

Οι εκτιμήσεις του, πάντως, για επιστροφή στα επίπεδα τιμών του 2019 είναι ότι θα χρειαστούν 3-4 χρόνια , αν και τα νέα για το εμβόλιο έφεραν αισιοδοξία και πιθανόν να επιστρέψουμε σύντομα στο 70%-80% του 2019.

Η επιστροφή στην ταξιδιωτική ζήτηση και στα αεροπορικά ταξίδια θα είναι ξαφνική, όπως αναφέρει, αν και τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων μάλλον θα παραμείνουν εκτός των ταξιδιωτικών πλάνων των περισσοτέρων για μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμα.

Πώς διαμορφώνεται το ταξίδι το 2021

Μια νέα έρευνα του Euronews παρουσιάζει πώς διαμορφώνεται το ταξίδι το 2021 στη μετά-κορονοϊού εποχή, δηλαδή τι μας περιμένει στη νέα πραγματικότητα από τον καινούργιο χρόνο.

Ταξίδι μετά την πανδημία στον κόσμο και οι τάσεις

Σε έρευνα ταξιδιωτικών τάσεων του Euronews με τίτλο «Τα ταξίδια μετά το 2020: Πώς θα είναι ο τουρισμός στη νέα πραγματικότητα και πώς θα διαμορφωθούν οι ταξιδιωτικές τάσεις», στην οποία μετέχουν κορυφαίοι ηγέτες και στοχαστές της τουριστικής βιομηχανίας, παρουσιάζονται ενδιαφέροντα αποτελέσματα.

Ταξίδι μετά την πανδημία με το αεροπλάνο αλλάζουν οι τάσεις

Πότε θα ανακάμψει ο τουρισμός, τι προβλέπεται για την ανεργία στον κλάδο και τα τεράστια ποσά που έχασαν οι μεγάλες ξενοδοχειακές αλυσίδες

Στη μετά-κορονοιού εποχή οι άνθρωποι θα επιθυμούν να αποκτήσουν τις εμπειρίες των ντόπιων του προορισμού, να έρχονται σε επαφή με διαφορετικές κουλτούρες και έθιμα καθώς και να δραπετεύουν από τους πολυσύχναστους αστικούς προορισμούς στη φύση και σε αγροτικές περιοχές, που ενδέχεται να αποτελέσουν την πηγή πλούτου της τοπικής κοινότητας.

Άλλωστε, και ο διευθύνων σύμβουλος της Booking Holding προειδοποιεί ότι το μέλλον των κρατήσεων θα είναι ακόμα πιο δύσκολο!

Οι 6 κορυφαίες τάσεις που θα καταγραφούν στα ταξίδια το 2021

Μετά από μήνες καραντίνας, υπάρχει παγκόσμια δίψα για ανοιχτούς χώρους και περιβάλλον χωρίς μόλυνση, ιδιαίτερα από ανθρώπους που ζουν σε πόλεις κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης. Οι τάσεις λοιπόν στα ταξίδια για το 2021 διαμορφώνονται ως εξής:Έρευνα: ο κίνδυνος έκθεσης στον κορονοϊό είναι μικρός κατά τη διάρκεια πτήσης

Ταξίδι μετά την πανδημία με αλλαγές στις τάσεις και στα αεροπορικά ταξίδια
  1. Τουρισμός στην άγρια φύση
  2. Νομαδικός τουρισμός: ταξίδια με τροχόσπιτο
  3. Οικολογικός τουρισμός: «cultivacations»
  4. Αυθεντικός τουρισμός: επαφή με την κοινότητα
  5. Τουρισμός Ευεξίας: καταφύγια μακροζωίας
  6. Συνειδητός τουρισμός

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ