Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024
24.7 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΒενετία: Ελεύθερη τελικά η είσοδος στους τουρίστες

Βενετία: Ελεύθερη τελικά η είσοδος στους τουρίστες

Η Βενετία, όπως σας είχαμε αναφέρει πριν λίγο καιρό, επρόκειτο από τον Σεπτέμβριο να επιβάλλει τέλος εισόδου στους τουρίστες, όμως με νέα ανακοίνωση του δήμου, το μέτρο αυτό αναβάλλεται για φέτος.

Αυτό το μέτρο ήταν να ξεκινήσει την 1η Μαΐου και στη συνέχεια αναβλήθηκε για την 1η Σεπτεμβρίου. Πλέον οι αρχές της πόλης, όπως διαβεβαιώνουν στην ιστοσελίδα του δήμου, μεταθέτουν την ισχύ του για αργότερα, χωρίς να διευκρινίζεται το πότε.

- Advertisement -

Τον περασμένο Φεβρουάριο, το δημοτικό συμβούλιο είχε προκαλέσει αίσθηση με την ανακοίνωση περί επιβολής χρεώσεων στους ημερήσιους επισκέπτες της πόλης, που θα έφταναν μέχρι τα 10€ ανά άτομο με τα έσοδα να έχουν σκοπό να χρησιμοποιηθούν για τη συντήρηση των υποδομών της πόλης.

Η Βενετία διώχνει τουρίστες εφαρμόζοντας νέους κανονισμούς!

Η Βενετία διώχνει τουρίστες εφαρμόζοντας νέους κανονισμούς!

Η Βενετία, και συγκεκριμένα ο Δήμος της, προχωρά στην εφαρμογή νέων κανονισμών με πρόστιμα και εκδίωξη τουριστών που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς. Οι νέοι αυτοί κανόνες αποτελούν μέρος της καμπάνιας #EnjoyRespectVenezia.

Να σημειωθεί ότι, σε νέους κανονισμούς και απαγορεύσεις για τους τουρίστες προχώρησε και η Ρώμη!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη δύο Γερμανοί τουρίστες τιμωρήθηκαν επειδή εντοπίστηκαν να κάθονται στα σκαλοπάτια της διάσημης γέφυρας Rialto όπου ετοίμαζαν με φορητή ηλεκτρονική συσκευή ζεστό ρόφημα, με αποτέλεσμα να εκδιωχθούν από την πόλη και να τους επιβληθεί πρόστιμο πάνω από 1.000 δολάρια. Επίσης, καναδέζα τουρίστρια έφαγε πρόστιμο 250€ επειδή έκανε ηλιοθεραπεία με μπικίνι. Ανάλογες ποινές επιβλήθηκαν σε τουλάχιστον 40 ακόμη τουρίστες.

Τουρίστες στη Βενετία

Οι νέοι κανονισμοί της Βενετίας

Οι νέοι κανονισμοί προβλέπουν ότι οι επισκέπτες δεν μπορούν να κάθονται ή να ξαπλώνουν μπροστά από εμπορικά καταστήματα, ιστορικά μνημεία και γέφυρες, να κυκλοφορούν γυμνόστηθοι ή με μαγιό και να κολυμπούν στα κανάλια της πόλης. Επιπλέον, απαγορεύεται το πικνίκ σε δημόσιους χώρους, οι μεγάλες στάσεις σε γέφυρες και οι περιηγήσεις με ποδήλατα στην πόλη.

Η Βενετία πρέπει να είναι σεβαστή από τους επισκέπτες της, δήλωσε ο δήμαρχος Luigi Brugnaro, τονίζοντας ότι όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να πάνε στην πόλη και κάνουν ό,τι θέλουν θα εντοπίζονται  από την αστυνομία, θα υφίστανται τις προβλεπόμενες ποινές και θα εκδιώκονται. Εφεξής, μάλιστα, θα γνωστοποιούνται τα στοιχεία της ταυτότητας των παραβατών στις πρεσβείες και τα προξενεία τους.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,266LikesΚάντε Like
88,565 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ